Porodici Kajević stigla pomoć iz Turske

Vredna donacija od strane Udruženja „Prijatelji Sandžaka“ iz Turske stigla je u ruke Nehada Kajevića iz Velike Župe, kome je pre par meseci u požaru izgoreo sprat kuće. Naime, porodici Kajević uručena je novčana donacija u vrednosti od 1.700 evra, kako bi sanirali štetu nastalu prilikom požara.
Pre tačno dva meseca u porodičnoj kući Nehada Kajevića buknuo je požar, čiji uzrok nije utvrđen, ali se predpostavlja da je do požara došlo usled paljenja odžaka. Prilikom ovog nemilog događaja sprat u kome je živeo Nehad sa još pet članova potpuno je izgoreo, uništene su stvari i sve što se nalazilo unutra. Od Udruženja „Prijatelji Sandžaka“ iz Turske stigla je vredna donacija, koja će porodici Kajević poslužiti za opravku oštećenih spoljnih delova na kući.
Nedavno je ovoj porodici pomoć pristigla i od strane lokalne samouprave, kao i od kluba privrednika iz Prijepolja, a posredstvom prijepoljskih privrednika tursko društvo je odlučilo da i oni upute pomoć.
„Klub privednika je odlučio da sa određenim sredstvima pomogne porodici Kajević, kako bi što pre rešili svoj problem. Sada su naši Prijatelji Sandžača iz Turske takođe odlučili da pomognu ovim ljudima sa novčenim sredstvima u vrednosti od 1.700 evra“, kazao je predsendik kluba privrednika iz Prijepolja Meša Podbićanin.
„Ovo svakako nije prvi put da Udruženje „Prijatelji Sandžaka“ pomaže Prijepolju. Podsećam da oni godinama finansiraju manifestaciju „Kolektivni sunet“, pomažu izgradnju verskih objekata, a uskoro očekujemo i donaciju preijepoljskoj Bolnici za kupovinu sterilizatora, jer se pomenuto Udruženje rado odazvalo našem zahtevu da uputi i ovu pomoć“, kazala je odbornica SDP-a Samira Ćosović.
Zahvaljujući pomoći humanih ljudi šestočlana porodica Kajević se sada ponovo nalazi u svom domu, u kome se dugo posle požara nije moglo živeti. Popravljena je krovna konstrukcija, zamenjena je stolarija, kupljen novi nameštaj, pa je na njihovim licima olakšanje očigledno.
PP Media