Prijepolje: Skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata

Prijepolje – Štab za vanredne situacije u Prijepolju, u ponedeljak je u skladu sa novonastalom situacijom u zemlji, zasedao i razmatrao preduzimanje preventivnih i operativnih mera u uslovima vanrednog stanja. Stoga su donete odluke iz dela nadležnosti lokalne samouprave, u smislu naredbi koje za cilj imaju sprečavanje, suzbijanje i gašenje epidemije korona virusa.

Zasedao Štab za vanredne situacije, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

– Sva preduzeća čiji je osnivač lokalna samouprava moraju biti spremna za vanredno stanje, to znači da moraju imati dovoljno sredstava za funkcionisanje i obavljanje svih vitalnih delatnosti. Doneli smo odluku o skraćivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata od 08 do 20 časova. U zatvorenim prostorima ove vrste dozvoljen je boravak najviše do 50 lica, o čemu će u narednim danima pojačano voditi računa i vršiti kontrolu pripadnici MUPa i opštinskih inspekcijskih službi – kaže komadant Štaba za vanredne situacije Dragoljub Zindović.

Opštinski štab informisan je od strane prestavnika zdravstvenih ustanova da su određene prostorije za prijem eventualno zaraženih lica. U slučaju ekspanzije pandemije, Štab je razmotrio i pronalaženje novih prostorija koje ispunjavaju neophodne uslove za prijem pacijenata.

Štab je naložio svim Mesnim zajednicama da dostave spiskove starih lica koja žive na njihovom području. Takođe, naloženo je Crvenom krstu da formira timove koji će pomagati starijim licima i dostavljati namirnice.

Tokom trajanja vanrednog stanja gradski prevoz u Prijepolju obavljaće se po prazničnom redu vožnje. Uvođenje vanrednog stanja u zemlji, ne znači potpuni prestanak rada u privatnom i javnom sektoru, ali se svakako preporučuje smanjenje obima poslovanja.

Inače, Štab za vanredne situacije će biti u stalnom zasedanju i pratiti situaciju na terenu o čemu će informisati građane.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *