Prijepolje: Sport dotakao dno, fudbaleri Polimlja stupili u štrajk

Fudbaleri Polimlja danas su stupili u štrajk i do daljnjeg neće trenirati, niti će igrati prvenstvene utakmice. Razlozi štrajka su nagomilana dugovanja i neisplaćene zarade igračima i pomoćnim radnicima. Iz uprave kluba poručuju da u potpunosti imaju razumevanje za ovakav potez igrača ali isto tako kažu da oni nisu krivci što primanja kasne već da je to lokalna samouprava koja više od osam meseci uprkos mnogobrojnim obećanjima nije prebacila ni jedan dinar na račun ovog kluba.
Da se sport u Prijepolju nalazi u najlošijem stanju u poslednjih nekoliko decenija i nije neka novost za sve poznavaoce i njegove ljubitelje u gradu na Limu. Međutim za taj problem u opštini gotovo da niko i nemari, pa su fudbaleri Polimlja u neku ruku jedini smogli snage i hrabrosti da urade ono što su mnogi klubovi želeli i hteli ali isto tako to zbog političkog pritiska nisu smeli da urade, tj da stupe u štrajk i time jasno pošalju poruku javnosti u kakvom se stanju sport nalazi.
Mithad Hasanagić trener, koji vodi brigu o golmanima FK Polimlja kazao nam je da stav fudbalera da stupe u štrajk i da on neće biti promenjen sve dok zarade ne budu isplaćene.
– Više od pola godine nismo primili platu, tu ima dosta igrača koji su sa strane i gotovo da su na rubu egzistencije. Ovo treba na čast da služi svima koji su nas doveli u ovakvu situaciju – poručuje Hasanagić.
Predsednik kluba Rijad Muškić ističe da je klub do sada funkcionisao zahvaljujući donacijama pojedinaca i ulaganjem novca ljudi iz same uprave kluba. Isto tako on, kao nekadašnji sportista kaže da ima razumevanja za ovakav stav igrača ali i da nije u mogućnosti da ga samostalno reši bez pomoći osnivača kluba odnosno opštine.
Opština Prijepolje budžetom je planirala oko 27 miliona dinara “sportskog dinara”, ipak taj novac još uvek nije stigao na račun klubova. Inače, kako saznajemo Komisija koju je formirao predsednik opštine sa zadatkom da se bavi raspodelom novca namenjenog klubovima završila je svoj posao ali njihova odluka još uvek nije zvanično objavljena. Po ovdašnjim kuloarima se šuška da je i u ovaj segment politika umešala svoje prste te da je komisija novac namenila za 13 klubova a da su najveći “profiteri” vlasnici klubova bliski strankama na vlasti, dok je najveći gubitnik upravo FK Polimlje kome je dobijeni prošlogodišnji iznos stručna komisija ove godine prepolovila. Uz fudbalere sreće nisu imali ni atletičari uprkos tome što su Kristina Radivojević i Armin Sinančević atletski reprezentativci Srbije i za njih su ostale samo “mrvice” sportskog dinara.
Fudbaleri Polimlja naredni meč trebalo bi da igraju za viken kada gostuju Osečini pretposlednjoj ekipi Zone Drina.
PP Media