Prijepolje: TIKA finansira nadogradnju vrtića

Turska razvojna agencija TIKA sa 15 miliona dinara finansiraće nadogradnju prostorija, kao i opremanje kompletnog objekta Predškolske ustanove „Miša Cvijović“ u Prijepolju. Kapacitet prostorija koje će kroz projekat biti dograđene na ovom objektu iznosi oko šezdesetoro dece i kako ističu iz vrtića rešiće problem koji ova predškolska ustanova ima sa listom čekanja, na kojoj se trenutno nalazi oko tridesetpetoro mališana.
Terasa na objektu Predskolske ustanove „Miša Cvijović“ do sada je stvarala velike probleme unutrašnjim prostorijama u koje je prokišnjavalo kad god je bilo većih padavina. Izdradnjom dodatnih prostorija rešiće se ne samo problem prokišnjavanja, već će i mališani koji se trenutno nalaze na listi čekanja konačno dobiti svoje mesto u vrtiću. Adaptacija i opremanje postojećih prostorija na ovom objektu, u mnogome će poboljšati uslove za rad i boravak u našem objektu, kazao je direktor Predškolske ustanove Hule Kajević.
„U okviru projekta biće ugrađena topla voda, okrečen kompletan objekat, zamenjen nameštaj. Biće uređen park oko vrtića, odnosno biće zamenjene sprave za igranje. Ono što je najbitinije dobićemo dve učionice i krov“, kazao je Kajević.
Nakon upoznavanja sa projektom od strane predstavnika TIKE sledi rapisivanje tendera, dok se početak radova na vrtiću i odabir izvođača očekuje za dva meseca.
„Izvesno je da će TIKA podržati ovaj projekat, jer koliko sam ja upoznat Ankara je odobrila finansiranje. Glavni inženjeri su tu da sagledaju sve detalje projekta i da daju zeleno svetlo za raspisivanje tendera“, kazao je član Opštinskog veća Esad Hodžić.
Pored projekta za nadogradnju prostorija u vrtiću, TIKA će u ovoj godini podržati i projekat iz oblasti poljoprivrede, podrška razvoju malinarstva, koji uključuje podelu 23 poljoprivredne mašine prijepoljskim malinarima, ističu iz lokalne samouprave.
PP Media