Prijepolje: Varnice oko izgradnje asfaltne baze u Ivanju, sledi i povećanje komunalija

Na dnevnom redu sedme po redu sednice SO Prijepolje našlo se dvadeset tačaka. Pored predloga Programa rada Skupštine opštine za ovu godinu, odbornici su razmatrali i programe rada javnih preduzeća i ustanova koji se finansiraju iz sredstava opštinskog budžeta. Problem bespravne gradnje asfaltne baze u Ivanju kao i rešavanje problema deponije Stanjevine bile su neke od predloženih tačaka za dopunu dnevnog reda koje su stigle od strane opozicije, međutim vladajuća većina nijedan od tih predloga nije prihvatila.

Tokom celodnevne rasprave između ostalog odbornici su razmatrali i progarm rada JKP Lim kao i izmenu Statuta ovog preduzeća. Kritike opozicije odnosile su se da je ovo postavljanje kukavičijeg jajeta kako bi došlo do povećanja cena komunalnih usluga. Enis Memišahović direktor ovog preduzeća kazao je da su cene komunalnih usluga nerealno niske te da ugrožavaju normalno funkcionisanje ovog preduzeća zbog čega je neophodno povećanje cena.

Sednica SO Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs


– Trenutna cena vode za fizička lica je 23 dinara, to je daleko najniža cena vode u celoj Srbiji i ona nije menjana od 2013 godine. Komunalno preduzeće u ovom periodu ima od 130 do 150 zaposlenih i kada izvedemo kalkulaciju jedina logička stvar je poskupljenje komunalnih usluga – kaže direktor JKP “Lim” Prijepolje Enis Memišahović.
Iz opozicije smatraju da je bilo daleko bitnijih tačaka koje su trebale da se nađu na dnevnom redu u odnosu na one o kojima je skupština raspravljala.
– Mi smo bili izuzetno konstruktivni ali smo i kritikovali vlast u onom delu gde tačke koje se tiču bitnih životnih pitanja nisu želeli da uvrste u dnevni red i time žele da ih sakriju od javnosti i građana Prijepolja- smatra Esad Hodžić šef odborničke grupe SDP.

I ako gradnja asfaltne baze u Ivanju nije bila tema dnevnog reda o njoj se govorilo u više navrata te je u jednom momentu bilo ugroženo normalno funkcionisanje skupštine. Naime, predsednica ovog skupštinskog doma Stana Marković oduzela je reč odborniku Demokratske partije Sandžaka Bahriji Beganoviću nakon čega je on uputio nekoliko pogrdnih reči i bacio papire na pod.

Bahrija Beganović odbornik DPS, foto: www.ppmedia.rs


Govoreći o problemu bespravne gradnje i najavljenim tužbama prema Opštinskoj upravi od strane građana Ivanja potpredsednik opštine Stanko Kijanović kazao je da će sve navode proveriti nadležne inspekcijske službe te da će ukoliko se one ispostave kao tačke shodno zakonu biti podnete prekršajne i krivične prijave protiv odgovornih lica.

Sa dnevnog reda povučen je plan rada Turističke organizacije regija Zapadne Srbije. Skupštinsko zasedanje je prekinuto nakon 11 tačke, donosno razmatranja plana i programa rada Doma zdravlja, nastavak je zakazan za četvrtak 23. mart u 10h.
PP Media