Prijepolje,Nova Varoš :Auto-put pusta želja

Uprkos najavama načelnika Zlatiborskog okruga Dimitrija Paunovića da ima opravdane argumente da auto-put prema Crnoj Gori, od Požege, ne ide preko Golije, već preko Zlatibora, pa pored Sjenice do Boljara.Za lepe želje načelnika zlatiborskog okruga njegova stranačka koleginica izgleda ne mari puno. Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas u Novom Pazaru da se nada da će do kraja godine biti završen model finansiranja za nastavak izgradnje Koridora 11 kroz Srbiju.
“Nadam se da ćemo do kraja godine imati zavšen model finansiranja što je najvažnije. Najvažnija stvar je finansiranje i razgovori koji se vode sa kineskim partnerom oko finansiranja i to verujem završavamo”, rekla je Mihajlović, koja je položila kamen temeljac mosta preko reke Raške u Novom Pazaru.
Upitana da li će biti promena na Koridoru 11 preko Peštera, Mihajlović je odgovorila da se on radi u jednom delu, da radove obavlja “Šandong” i azerbejdžanska kompanija, te da nema mnogo više promena u trasi koja postoji.
Na osnovu ove izjave potpredsednice Vlade auto-put ostaće samo pusta želja za stanovnike polimskih opština.
PP Media