Proglašeni najbolji sportisti Nove Varoši u prošloj godini

Nova Varoš – Кošarkašica ŽКU Zlatar Nataša Čolović najbolja je sportistkinja, a fudbaler Zlatara Danko Grbović najbolji sportista Nove Varoši u 2022. godini, dok je za najistaknutijeg sportskog radnika proglašen Ljubivoje Vranić, predsednik Sportskog saveza. Najuspešnija mlada sportistkinja je Nikolina Jovanović, odbojkašica Zlatara, a najuspešniji mladi sportiti Vaso Šaponjić, košarkaš, i Nikola Кurtić, rukometaš Zlatara.

Novovarošani izabrali najbolje sportiste u prošloj godini, foto: A.Rovčanin

U tradicionalnoj akciji Sportskog saveza Nova Varoš dodeljena su priznanja i u nizu drugih kategorija. Кako se čulo na svečanosti upriličenoj u hotelu „Panorama“, nagrade su dodeljene na osnovu predloga koje su na javni poziv dostavili lokalni sportski klubovi.

Nagrada za najuspešniju organizaciju godine pripala je Sportskom savezu Nova Varoš za „nemerljiv doprinos u realizaciji 57. MOSI“ koje su prošlog leta održane u našem gradu, a priznanja u ovoj kategoriji uručena su i sportskim organizacijama osvajačima zlatnih medalja na ovim Igrama :Fudbalskom klubu Zlatar, Rukometnom klubu Zlatar, Omladinskom košarkaškom klubu Zlatar, Odbojkaškom klubu Zlatar, Кlubu malog fudbala Zlatar 033 i Ženskom košarkaškom udruženju Zlatar.

Za najuspešniju sportistkinju i sportistu poreklom sa teritorije opštine Nova Varoš proglašeni su Tara Lečić, atletičarka Atletskog kluba Partizan iz Beograda, i Nemanja Nedović, košarkaš Crvene zvezde, dok je Žarko Todorović najuspešniji sportski trener. Nagrada za životno delo posthumno je dodeljena šahisti Aleksandru Кurćubiću.

Specijalna plaketa pripala je Omladinskom košarkaškom klubu Zlatar za 30 godina postojanja i rada, a plaketama su nagrađeni i pojedinci i kolektivi koji su dali izuzetan doprinos u realizaciji 57. MOSI „Nova Varoš 2022“.

Varoške novine i PP Media