Turistička organizacija Prijepolje započela izradu petogodišnje Strategije razvoja turizma

Prijepolje – Turistička organizacija Prijepolje, u saradnji sa lokalnom samoupravom i Regionalnom razvojnim agencijom Zlatibor iz Užica, a uz pomoć Vlade Srbije, u nastojanju da poboljša turističku statistiku i kreira atraktivan turistički sadržaj za posetioce, započela je izradu Strategije razvoja turizma za period od 2024. do 2029. godine.

Foto: A.Rovčanin

Na izradi budućeg plana razvoja turizma radiće četrdesetak lica iz različitih oblasti, javnog i privatnog sektora i udruženja građana. Pre kraja godine, radna grupa trebalo bi da sačini nacrt dokumenta koji će potom biti prosleđen na ocenu Ministarstvu turizma i omladine.

U  Turističkoj organizaciji Prijepolje smatraju, da je neophodno afirmisati sve potencijale koje ova multietnička sredina ima, a koji do sada nisu u dovoljnoj meri bili iskorišćeni.

Foto: A.Rovčanin

– Osnova svega su prirodne lepote, seoski turizam i kulturna dobra. Svesni smo sa svim resursima sa kojima Prijepolje raspolaže, samo je neophodno da to sve spakujemo u jedan valjan dokument i da to kasnije implementiramo – navodi direktor TO Prijepolje Petar Vasiljević.

Pre deset godina Prijepolje je imalo sličan planski dokument, koji kako je rečeno na sastanku, zbog niza nepredviđenih okolnosti nije mogao u potpunosti biti realizovan. Miroslav Ivanović iz užičke RRA “Zlatibor” navodi da je rok za izradu novog dokumenta izuzetno kratak, te da se nada da će on ipak biti uspešno završen pre kraja godine.

Foto: A.Rovčanin

– Radnoj grupi danas smo predočili sve korake koji će biti spovedeni u izradi strategije. Predočeni su i rokovi koji se moraju ispoštovati, a identifikovali smo i sve učesnike koji imaju uticaj na razvoj turizma u Prijepolju – naveo je Ivanović.

Izradu petogodišnje strategije razvoja prijepoljskog turizma, pomogao je i kabinet ministra bez portfelja zaduženog za ravnomeran regionalni razvoj.

PP Media