Prijepoljski Dom zdravlja bogatiji za nov ultrazvučni aparat

Prijepolje – Služba za zdravstvenu zaštitu dece prijepoljskog Doma zdravlja dobila je savremeni ultrazvučni aparat kolor dopler. Uređaj vredan oko 3,5 miliona dinara, nabavljen je u okviru mera populacione politike Ministarstva zdravlja Republike Srbije, za šta je iz Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, Slavice Đukić Dejanović, obezbedio oko 3 miliona dinara, dok je opština Prijepolje dotirala ostatak novca.

Foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Savremen uređaj poslednje generacije namenjen za prevenciju razvojnih poremećaja kukova kod novoređenčadi ali i za mnoge druge preventivne preglede, u svom radu koristiće ga pedijatri Službe za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece u okviru Doma zdravlja. Direktor ove zdravstvene ustanove doktor Sead Porović kaže da je služba u koju je uređaj stigao jedna od najboljih ne samo na regionu već i šire i da su lekari apsolutno posvećeni svojim pacijentima, prevashodno deci.

Nabavka ultrazvučnog aparata deo je projekta vrednog osam miliona dinara koji opština Prijepolje partnerski sprovodi sa Kabinetom ministarke bez portfelja Slavicom Đukić Dejanović. Prvi čovek opštine Dragoljub Zindović navodi da je od velikog značaja to što država pomaže najmlađe žitelje Prijepolja.

– Pored nabavke savremenom ultrazbučnog aparata ovaj projekat podrazumeva i opremanje novih prostorija u predškolskoj ustanovi, nabavku ormarića, kreveta i učila za najmlađe – istakao je Zindović.

Direktor užičkog Zdravstvenog centra doktor Miloš Božović  navodi da je Prijepolje jedna od retkih lokalnih samouprava koja pomaže rad Doma zdravlja. On je naglasio da se mnoge opštine kriju i da ne žele da pomognu rad zdravstvenih ustanova a sve to pod izgovorom da zbog državnog revizora nisu u mogućnosti da izdvoje sredstva za rad domova zdravlja što duži niz godina nije slučaj sa Prijepoljem i Pribojom.

Inače, za Dom zdravlja u Prijepolju u ovoj godini iz budzeta lokalne samouprave opredeljeno je 15,5  miliona dinara.  Već je nabavljeno jedno sanitetsko vozilo sa pogonom na sva četiri točka vredno oko 5 miliona dinara kao i kotao na pelet za zdravstvenu stanicu u Brodarevu.

PP Media