Prijepoljski odbornici doneli odluku o bratimljenju sa turskom opštinom Karačabej

Prijepolje – Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Prijepolje, odbornici su jednoglasno usvojili odluku o uspostavljanju specijalnih odnosa – bratimljenju Prijepolja sa opštinom Karačabej iz Turske, regija Bursa. 

Foto: A.Rovčanin

U neočekivano dugoj diskusiji odbornici su izrazil interesovanje o budućoj saradnji, odbornik Esad Hodžić je detaljno upoznao prisutne o privrednim i kulturološkim potencijalima ove opštine.

– U opštini  Karadžabej živi 80 hiljada ljudi, zahvaljujući povoljnom geografskom položaju i vrednom stanovništvu veoma je razvijena industrija tj proizvodnja poljoprivredne mahanizacije kao i prerada mleka, voća i povrća. Donosenjem odluke o bratimljenju stvaramo uslove za brže i konkretnije uspostavljanje sveukupne saradnje naše dve opštine. Mnogi gradovi iz Srbije žele uspostavljanje specijanih odnosa sa Turskim gradovima, naša srećna okolnost je što imamo dva Prijepoljca koji su počasni konzuli Srbije u Turskoj, Zifo Kajević i Salih Hadżifejzović koji su naši osvedočeni prijatelji a zahvaljujući njima u opštinu Prijepolje je do sada plasirano preko milion eura pomoći iz Turske za školu u Vinickoj, Dečiji vrtić, Dom kulture, Bolnicu, nabavku opreme za poljoprivrednike – kazao je odbornik Esad Hodžić. U terminu za glasanje svih trideset šest odbornika, koliko ih je bilo prisutno jednoglasno su usvojili ovu odluku.

PP Media