Prijepoljski policajci razgovarali sa građanima – predaj oružje za bezbednije društvo

Prijepolje – Kako bi Prijepolje postalo bezbedniji grad, a broj naoružanja koji građani poseduju se smanjio, pripadnici prijepoljske policije organizovali su uličnu akciju, gde su na štandu postavljenom na platou Doma kulture, razgovarali sa građanima i upoznali ih o tome kako da predaju oružje koje poseduju bez posledica.

Prijepoljski policajci upoznali građane šta treba da znaju ukoliko žele da predaju naoružanje, foto: PP Media Prijepolje

Građani, koji su u velikom broju posetili štand, izrazili su zadovoljstvo što su na neposredan način u razgovoru sa policajcima, mogli da dobiju sve informacije, kako da do 8. juna predaju naoružanje koje sposeduju bez posledica.

Policija je građanima, delila flajere, na kojima su se nalazile detaljnije informacije za one koji žele da predaju oružje. Pod naslovom „Šta treba da znam ukoliko želim da predam oružje?“ dati su odgovori na osam pitanja, a sve u cilju bezbednijeg društva.

Foto: PP Media Prijepolje

Inače, u Srbiji do 8. juna traje kampanja legalizacije oružja koja je pokrenuta nakon dva masovna ubistva u školi u Beogradu i u okolini Mladenovca početkom maja.

Foto: PP Media Prijepolje

Veliki broj građana Srbije odazvao se pozivu MUP da bez ikakvih posledica predaju neregistrovano oružje, minsko – eksplozivna sredstva i municiju. Samo u prva tri dana akcije, prema dostupnim podacima poredato je 5.937 komada oružja, 290.572 komada municije i 468 komada minsko-eksplozivnih naprava.

PP Media