U Prijepolju raspisan konkurs za dodelu opštinskih priznanja

Prijepolje – Skupština opština Prijepolje, na osnovu odluke o nagradama i javnim priznanjima, raspisala je javni poziv za dostavljanje inicijativa za dodelu Nagrade opštine Prijepolje i Javnog prizanja Počasni građanin opštine Prijepolje, koje će biti uručene 7. jula na Dan opštine.

Foto: A.Rovčanin

Nagrada opštine Prijepolje se može dodeliti fizičkom ili pravnom licu, koje ima prebivalište, odnosno sedište ili posluju na teritoriji opštine Prijepolje ili fizičkim i pravnim licima koja imaju prebivalište, odnosno sedište van teritorije opštine Prijepolje ili u inostranstvu, pod uslovom da su njihova dostignuća i stvaralaštvo vezani za opštinu Prijepolje ili ako su dali poseban doprinos društvenom i privrednom razvoju opštine Prijepolje.

Osnovni kriterijumi za dodelu Javnog priznanja – Počasni građanin opštine Prijepolje su da je pojedinac svojim radom, naučnim, umetničkim, političkim, humanitarnim i drugim delovanjem izuzetno doprinosi razvoju i afirmaciji opštine Prijepolje u zemlji i inostranstvu.

Inicijative za dodelu Nagrade opštine Prijepolje i Javnog priznanja – Počasni građanin opštine Prijepolje mogu podneti sva pravna lica sa sedištem na teritoriji opštine Prijepolje, potom predsednik opštine, Opštinsko veće, Radna tela Skupštine opštine Prijepolje, odbornici Skupštine opštine Prijepolje, kao i grupe od najmanje 15 građana koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Prijepolje.

Javni poziv je otvoren do 27. maja.

PP Media