Prijepoljski Sportski savez dobio „krov nad glavom“

Prijepoljski Sportski savez, nedavno je dobio novo rukovodstvo, a od skoro je postao punopravan član Sportskog saveza Srbije, čime je stavljena tačka na višegodišnja previranja koja su vladala u ovoj sportskoj organizaciji.

Nove prostoje Sportskog saveza, foto: PP Media

Na konferenciji za novinare, povodom predstavljanja novih prostorija Sportskog saveza u čije opremanje je uloženo 600 hiljada dinara, iz džepa novog rukovodstva i sponzora, sekretar saveza Luka Šuljagić je naveo da je to novi dom svih prijepoljskih sportista.

– Ovde ćemo rešavati probleme sportista a isto tako i proslavljati sportske uspehe, kojih će nadam se biti znatno više nego problema – kazao je Šuljagić i dodao da Sportski savez Prijepolja do sada ima 13 primljenih članova, dok se čeka prijem novih sedam klubova koji su podneli zahtev. On je pozvao i ostale klubove da podnesu zahtev za prijem u savez, čime stiču osnov za budžetsko finansiranje.

Luka Šuljagić sekretar Sportskog saveza Prijepolje, foto: A.Rovčanin

Luka je pozvao čelnike sportskih klubova, da se međusobo izmire, da spuste loptu, i smire tenziju koja godinama unazad vlada među sportskim radnicima.

Međutim, situacija u većini prijepoljskih sportskih kolektiva je izuzetno teška. Klubove je pritisla besparica, sportski dinar još uvek nije raspoređen,  pa je pred čelnim ljudima saveza težak izazov da sport u gradu na Limu, ponovo stave na zdrave noge.  

– Svesni smo činjenice da klubovi nisu dobili novac još od maja prošle godine i da su takmičenja već krenula. Mi smo  zatekli opšti haos u Sportskom savezu i treba nam vremena da to sve sredimo, da se organizujemo, formiramo komisije i da nakon toga opština po zakonu rasporedi novac klubovima – naglasio je sekretar Sportskog saveza, Luka Šuljagić.

PP Media