Država odobrila nova sredstva za pešačku stazu u Priboju

Priboj – Vlada Srbije, preko Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojila je 15 miliona dinara, za drugu fazu radova na rekonstrukciji biciklističko – pešačke staze na potezu od Starog Priboja do Uvca i granice sa Bosnom i Hercegovinom. Tokom prošle godine, za ovaj projekat država je opredelila 20 miliona dinara, a radovi su obuhvatili uređenje 2,5 kilometara pešačke staze od Železničke stanice do naselja Mramorje.

Pešačka staza od Starog Priboja pa sve do Uvca

Ovaj projekat nastavak je dobre saradnje koju čelnici opštine Priboj imaju sa Vladom Srbije, koja je tokom minulih nekoliko godina izdvojila ogromna sredstva  za poboljšanje uslova za život u gradu na Limu.

Neimari prijepoljske firme ”Rovčanin inženjerig“, intenzivirali su radove na rekonstrukciji pešačke staze od Starog Priboja ka Mramorju. Pored raščišćavanja staze, neophodnog betoniranja, iskopa kanala i postavljanja kabla za javnu rasvetu, značajan posao je završen izgradnjom adekvatne veze ove staze, sa prolazom ispod železničke stanice i visećim mostom preko Lima.

Građevinci prijepoljske firme “Rovčanin inženjering” rade na postavljanju zaštitne ograde sa obe strane staze, ka reci Lim i pruzi, potom sledi i postavljanje stubova javne rasvete i presvlačenje staze asfaltnom podlogom, a sve bi trebalo da bude gotovo do kraja aprila.

Pored izgradnje staze do Uvca, razmišlja se i o prekograničnoj saradnji i nastavku uređenja staze prugom uzanog koloseka, sve do centra susedne opštine Rudo.

Opština Priboj pripremila je projektnu dokumentaciju i konkurisaće naredne godine kod države za buduću stazu zdravlja, od visećeg mosta preko Lima, takođe u starom delu grada, pa sve do Malog Bića i srednjovekovnog grada Jagat, u dužini od 7 kilometara.

PP Media