Prijepoljski turizam na “staklenim nogama”

Prijepolje – Opštinu Prijepolje prošlog petka posetile su Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije i Jasmina Karanac, narodna poslanica Socijaldemokratske partije Srbije. Na sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave i turističke privrede razgovarale su o problemima sa kojima se susreću turistički uposlenici u Prijepolju i mogućim načinima unapređenja turizma u ovoj opštini.

Foto: A.Rovčanin

Kroz izrazito konstruktivan dijalog pokušali smo da sagledamo situaciju na terenu i na licu mesta  od strane turističke privrede koja prima turiste i koji su nosioci turizma u dobijemo informaciju šta je novo u turističkoj ponudi opštine Prijepolje, kako bi mogla da se unapredi ali i kako da Turistička organizacija Srbije pomogne dodatno promovišući sve sadržaje koje Prijepolje nudi, istakla je Marija Labović, direktorka TOS.

-Ono što je važno jeste da smo doneli neke zaključke a to je da se dodatno umrežavamo, još više komuniciramo i razmenjujemo iskustva kako bismo pružili što kvalitetniju uslugu turistima ali i produžili dužinu boravka na ovoj destinaciji. Iako je tranzitna, opština Prijepolje nudi  i aktivni odmor, kulturno-istorijsko nasleđe, gastronomija kao i kulturalnost – sve su to bogatstva koja se moraju dodatno istaći kako bi turisti produžili svoj boravak u Prijepolju – kazala je direktorka TOS Marija Labović.

Foto: A.Rovčanin

Predstavnici turističke privrede  istakli su brojne probleme koji ih koče u formiranju finalnog turističkog proizvoda i podizanju na viši nivo svoje delatnosti. Ocenili su da je potrebno održavanje više sastanaka ovog tipa kojih ranije nije ni bilo što je, kako su istakli, negde posledica i  loše komunikacije sa Turističkom organizacijom Prijepolje pa i predstavnicima lokalne samouprave.

-Ovaj sastanak pokazao je brojne nedostatke koje lokalna samouprava mora da otkloni kako bi pomogla razvoj turizma u opštini Prijepolje – prvenstveno mislim na putnu infrastrukturu, komunalnu higijenu, bolje telekomunikacione veze itd. Predstavnici turističke privrede i njeni aktivni nosioci ukazali su nam na oblasti u koje moramo uložiti više truda u narednom periodu – istakla je zamenica predsednika opštine Prijepolje, Samira Ćosović.

Nakon sastanka sa predstavnicima turističke privrede, Marija Labović, direktorka TOS i narodna poslanica Jasmina Karanac obišle su prijepoljsi Muzej, Sahat-kulu i manastir Mileševa.

PP Media