Država darovala sanitet Domu zdravlja u Novoj Varoši

Nova Varoš – Najmodernija i najsavremenije opremljena sanitetska vozila, ukupno 329, danas je dodeljeno zdravstvenim centrima u Srbiji, a jedno od njih stići će i u novovaroški Dom zdravlja. Ključeve od novog saniteta u prisustvu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, preuzeo je dr Branko Popović, direktor Doma zdravlja.

Nov sanitet za novovaroški Dom zdravlja, foto: PP Media

Ovo je 11 vozilo, koje tokom minulih deset godina stiže u ovu zdravstvenu ustanovu, od kako se na njenom čelu nalazi doktor Popović.

U okviru nabavke vrednosti više od 15 miliona evra, nalazi se pet tipova sanitetskih vozila: za urgentne ekipe sa osnovnom opremom (110 sanitetskih vozila), kompletno opremljeno vozilo (osnovna oprema, aspirator i defibrilator – 95 sanitetskih vozila), te sanitetsko vozilo za urgentne ekipe sa osnovnom opremom, aspiratorom, defibrilatorom i respiratorom (10 sanitetskih vozila), zatim vozila za prevoz pacijenata sa hendikepom, odnosno vozila sa rampom za uvoz pacijenata (19 vozila) i vozila za prevoz pacijenata na hemodijalizu (95 vozila).

Doktor Branko Popović preuzeo ključeve od novog saniteta, foto: PP Media

Ministar zdravlja poručio je da je to najveća nabavka novih sanitetskih vozila u istoriji srpskog zdravstva.

“Naša je obaveza bila da obezbedimo ova vozila zdravstvenim ustanovama, ali pre svega da obezbedimo najsavremenije uslove za naše građane”, istakao je ministar.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je prilikom obilaska vozila ocenila da je to “ogromna stvar za srpsko zdravstvo”.

“Ponosna sam na to kako se razvija srpsko zdravstvo. Ovo je ogromna stvar za sistem i za građane Srbije, a po licima zaposlenih vidim koliko im ovo znači”, ocenila je premijerka.

U okviru nabavke je i kontingent dodatnih putničkih vozila za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja.

Inače, tokom minulih deset godina Dom zdravlja u Novoj Varoši dobio je od države i lokalne samouprave četiri sanitetska vozila, tri terenska vozila kompletno opremljena za pružanje hitne medicinske pomoći, potom tri putnička vozila i jedan automobil za prevoz pacijenata na hemodijalizu.

PP Media