Prijepoljski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća – uskoro počinje izgradnja vrtića u Bostanima

Prijepolje – Opštinsko veće u Prijepolju usvojilo je Izveštaje o radu i finansijske izveštaštaje javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava i prosledilo odbornicima na razmatranje. Takođe Veće je usvojilo Izveštaj BNV o utrošenim sredstvima u prošloj godini, koje je opredelila opština Prijepolje, a prihvaćen je i izveštaj o radu Turističke organizacije Regije Zapadna Srbija za prošlu godinu.

Foto: A.Rovčanin

Predlog većnika Zorana Despotovića da se raspravlja o stanju u Sportskom savezu, i rešavanju problema u kojem se ovo udruženje nalazi, nije uvršten u dnevni red. Formiran je Organizacioni odbor za održavanje ovogodišnjih Radničkih sportskih igara. Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić najavio je da će 26. aprila u Beogradu potpisati Sporazum sa ministarstvom prosvete o izgradnji novog vrtića u Bostanima.

– Sve procedure oko izgradnje novog vrtića kod škole u Bostanima sprovodiće ministarstvo prosvete, mi smo na tom poslu samo partneri. Obezbedili smo svu potrebnu dokumentaciju za početak izgradnje – kaže Popadić.

On je istakao da su izveštaji koje su dostavili direktori svih preduzeća dobro urađeni, te da se iz njih jasno vidi kako je novac trošen.

– Svi izveštaji su dobro urađeni iz kojih se jasno vidi šta je sve rađeno tokom prošle godine i na šta je potrošen novac – isitče Popadić.

Predlog većnika Zorana Despotovića da se raspravlja o problemima u Sportskom savezu nije naišao na podršku kolega.

– Mislimo da još uvek nije vreme da se o tome raspravlja, nemamo dovoljno dokumentacije za to. Svakako pričamo o svim temama i ništa ne stavljamo pod tepih, pa će tako i funcionisanje Sportskog saveza doći na dnevni red. Sve probleme polako rešavamo, rešićemo i to – zaključuje predsednik opštine Drago Popadić.

Veće je donelo Odluku o pokretanju izrade Srednjoročnog plana razvoja opštine Prijepolje, a usvojen je Izveštaj o dodeli sredstava za vantelesnu oplodnju.

PP Media