Počela rekonstrukcija gradskog stadiona na Branoševcu

Nova Varoš – U sklopu priprema za 57. MOSI čiji će domaćin ove godine od 20. jula biti opština Nova Varoš u toku je rekonstrukcija gradskog stadiona na Branoševcu. Prema rečima predsednika opštine Radosava Vasiljevića, nakon 30 godina, tartan podloga na atletskoj stazi biće zamenjena novom. Ukupna vrednost radova iznosi blizu 45 miliona dinara a sredstva je obezbedila opština Nova Varoš iz sopstvenog budžeta.

Foto: A.Rovčanin

Po četvrti put od osnivanja , opština Nova Varoš biće domaćin ovogodišnjih 57. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara. Kako bi odgovorili brojnim izazovima vezanim za organizaciju i kako bi se takmičenja mogla odvijati na vrhunskom nivou, izvode se brojni radovi na poboljšanju sportske infrastrukture. Najveća investicija odnosi se na rekonstrukciju gradskog stadiona na Branoševcu u koji se, prema rečima predsednika opštine Radosava Vasiljevića, u prethodne tri decenije ništa nije ulagalo. Radovi koji su počeli u prvoj sedmici juna uveliko su u toku.

Pored stadiona na Branoševcu, rekonstruišu se i svi manji tereni na teritoriji Opštine, za mali fudbal, košarku i rukomet. Vasiljević kaže da će se za organizaciju 57. MOSI potrošiti oko 70 miliona dinara, od čega samo za stadion blizu 45 miliona a lokalna samouprava sve finansira iz sopstvenog budžeta.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević, foto: PP Media

– Novac jeste veliki, ali pored toga što omogućava da se tradicija MOSI očuva i nastavi, sve što je uloženo u sportsku infrastrukturu ostaće da služi budućim generacijama ali i promociji ove opštine koja svakako ima mnogo toga da ponudi turistima – kaže predsednik opštine Radosav Vasiljević.

Svečano otvaranje 57. MOSI zakazano je za 20. jul u Novoj Varoši. Vasiljević istiće da je za sada najavljeno učešće 28 gradova i opština sa preko 2 000 učesnika.

Održavanje MOSI se vremenski poklapa sa najvećom turističkom manifestacijom Zlatar fest, a opština Nova Varoš i TO Zlatar potrudili su se, da za sve posetioce, pored zanimljivih sportskih nadmetanja pripreme i bogat zabavni program, pa će tako od 20. do 30 jula, svi koji dođu u Novu Varoš moći da uživaju u koncertima Aca Pejovića, Aleksandre Prijović, Amadeus benda, Saše Matića, Van Goga i Ane Bekute.

PP Media