Proglašena lista “Složno za Prijepolje”

Opštinska izborna komisija u Prijepolju, proglasila je listu „Složno za Prijepolje – Demokratska stranka Srbije – Srpska radikalna stranka – Zajedno za Srbiju“, koja će se na glasačkom listiću naći kao sedma. Pored ove tri stranke, na listi se nalaze i članovi Demokratske stranke.
Lista Složno za Prijepolje – DSS – SRS – ZZS sastavljena je od 41 odbornika u budućem sazivu lokalnog parlamenta. Prema rečima predsednika OO DSS u Prijepolju Vukosava Tomaševića na lisi se nalaze 32 kandidata, koji su visoko obrazovani. Takođe, on je istiakao da 40 % na toj listi čine pripadnice lepšeg pola, odnosno žene.
“DSS, SRS i DS do sada bile na vlasti, a ZZS ih je podržavala. Dosta toga smo uradili zajedno i sada sebe stavljamo na neku vrstu testa, da vidimo da li su građani zadovoljni dosadašnjim radom. Ukoliko građani kažu da smo radili dobro, nastavićemo dalje“, istakao je Tomašević.
Razlog zašto predstavnici DS nastupaju pod nazivom Zajedno za Srbiju stvar je unutar stranačkog dogovora, istakao je predsendik OO te stranke u Prijepolju Slobodan Gojković.
Kako ističu iz OO SRS u Prijepolju, njihov stav je da će ovom predizbornom koalicijom uspeti da spreče rasipanje glasova, što nije bio slučaj na prethodnim izborima.
“Mi u ovu koaliciju ulazimo sa svojom kompletnom infrastrukturom zbog ukrupnjavanja glasova. 2012. godine neke stranke nisu prešle cenzus i ovaj put nismo želeli da to bude tako. Koalicija je sastavljena isključivo u interesu građana naše opštine”, kazao je predsednik OO SRS u Prijepolju Zoran Despotović.
Procentualno na koalicionoj listi po 30 % kandidata za odbornike pripalo je DSS, SRS i DS, dok političkoj partiji ZZS pripada preostalih 10 % liste, ističu iz ove koalicije.
PP Media