Odluka o zamrzavanju članstva u Demokratskoj stranci

U našu redakciju stiglo je saopštenje Dejana Ružića istaknutog i dugogodišnjeg člana Demokratske stranke u Prijepolju koje prenosimo u celosti:
Odluku donosim iz nekoliko razloga koje bih kratko želeo da obrazložim u nekoliko teza:
– Odluka Opštinskog odbora Demokratske stranke, da se na na predstojećim lokalnim izborima kolektivno pristupi listi Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića i time praktično ugasi postojanje samog imena Demokratske stranke u Prijepolju.
– Odluka Opštinskog odbora Demokratske stranke o koaliciji sa Srpskom radikalnom strankom na lokalnom nivou, i pored zabrane koalicije sa ovom strankom sa najviše instance. Demokratska stranka je oduvek bila građanska opcija i zbog ove nakaradne koalicije, a u duhu karakteristične multietične sredine u Prijepolju, dugoročno je naneta ogromna šteta stranci koja sada postaje nacionalna i napušta svoje građanske osnove.
– Lista na kojoj mi je bilo ponuđeno osmo mesto, a koju čine četiri stranke, i koje sam odbio iz gore navedenih razloga i činjenice da u stranci postoje mnogo kvalitetniji kadrovi kojima čak nije ni ponuđeno mesto na listi, jer se Opštinski odbor Demokratske stranke u Prijepolju pretvorio u interesnu grupu koja zanemaruje sve principe stranačkog delovanja i funkcioniše kao privatno preduzeće, doneo sam odluku o zamrzavanju članstva.
Stranci stojim na raspolaganju ali dok se ne reše statusna pitanja zamrzavam svoje članstvo i iz istih razloga ću najverovatnije prihvatiti poziv grupe građana „Novi Ljudi“ , kaže se u saopštenju dipl.filolog arapskog jezika i knj. Dejana Ružića.
PP Media