Proglašeni najbolji sportisti Priboja u 2020. godini

Priboj – Najbolji sportista Priboja ponovo je mlada atletičarka, Jana Dragutinović, najbolja juniorka Balkana, koja je na Balkanijadi u Turskoj, osvojila zlato u skoku u dalj sa dužinom od 6,01 metar i tako ušla u krug od deset najboljih srpskih skakačica svih vremena. Jana se iz Istanbula vratila i sa bronzanom medaljom u troskoku.

Uručena priznanja najuspešnijim pribojskim sportistima, foto: A.Rovčanin

Mlada atletičarka nije prisustvovala ovoj svečanosti, jer je bila na putu za ovogodišnju Balkanijadu, odakle se očekuju novi uspesi i nove medalje. Najbolji mladi sportista u 2020. godini je Pavle Prijović, član FK „033“.

Priznanje za sportskog radnika nosi ime velikog sportskog pregaoca ovog grada Aleksandra Kostića, a ove godine ta plaketa je uručena Valentini Toković, predsednici ŽKP „Ljeskovac“, koja je to priznanje ponela i pre četiri godine.

Takođe, od ove godine priznanje za najboljeg trenera nosi ime legende pribojskog sporta i uspešnog trenera Vlada Pivljanina. Tu prestižnu titulu ove godine poneo je Dragan Mića Vulević, nekada veliko fudbalsko ime ovog grada a sada trener FK „033“.

Najbolji sportski radnik za školski i predškolski sport je poznato rukometno ime u gradu i profesor fizičkog vaspitanja, Zoran Tanasković.

Najbolji sportista koji se takmiči van teritorije opštine Priboj u 2020. godini je Amina Hasanović, juniorska reprezentativka u rukometu, trenutno članica ŽRK „Radnički“ iz Kragujevca, dok je priznanje za najboljeg parasportistu ponovo pripalo, šahisti Slaviši Šušnju.

Najbolji sportski kolektiv u 2020. godini je FK FAP.

Sportski savez i ove godine dodelio je plakete najzaslužnijim sportistima za sportske rezultate u istoriji pribojskog sporta: odobojkašici Veri Avramović, rukometašu Slavoljubu Bucu Lakoviću, atletičaru Aliji Miraščiću i fudbaleru Novici Komarici.

Posebna individualna priznanja za podsticaj i razvoj sporta u Priboju, pripala su višebojcu Dejanu Javorcu i ultramaratoncu Jovici Spajiću.

Posebna kolektivna priznanja za podsticaj i razvoj sporta u Priboju dodeljena su osnivačima RK „FAP“ 1961. godine (Velimiru Deliću, Milovanu Ćosoviću, Vlasku Lučiću, Muratu Salkanoviću, Fadilu Deliću i Ćamilu Džidiću).

Nagrađenima je uručio priznanja, čestitao na postignutim rezultatima, uz želju za još veće uspehe u ovoj i narednim godinama, Filip Komarica, predsednik Sportskog saveza Priboj.

PP Media