Škola u Akmačićima dobila novi informatički kabinet

Nova Varoš – Osnovna škola „Momir Pucarević“ u Akmačićima bogatija je za novi informatički kabinet. Savremena računarska oprema, vredna oko milion dinara, donacija je Кompanije „Telekom Srbija“ , koja već petu godinu za redom oprema kabinete za nastavu tehničkog obrazovanja i informatike po osnovnim školama širom zemlje.

Škola „Momir Pucarević“ u Akmačićima

-Novih 15 lap-top računara, dva štampača i projektor izuzetnog kvaliteta dobili smo u okviru Telekomovog projekta „Stvaramo znanje“, koji ova kompanija tradicionalno sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete i tehnološkog razvoja. A sa ciljem da se osnovcima u svim krajevima Srbije omogući podjednak pristup novoj računarskoj opremi i savremenom načinu izvođenja nastave – ističe direktor škole u Akmačićima Rade Tatović.

On za „Varoške novine“ pojašnjava da su se vrednog poklona domogli zahvaljujući tome što su korisnici „fejsbuk“ društvene mreže putem interneta sa ogromnim brojem glasova odnosno „lajkova“ podržali ovu seosku školu da dobije nov kabineta za informatike. U školi se, inače, trenutno obrazuju 64 đaka i ova obrazovna ustanova je jedna od najmanjih škola kojoj je „Telekom“ opremio kabinet sa računarima.

-Nova oprema je za našu školu od izuzetne važnosti jer će uticati da se unapredi kvalitet izvođenja časova ne samo informatike, već i drugih predmeta. Posebno u ovim uslovima pandemije u kojima je dominirala nastava „na daljinu“ – smatra Tatović i naglašava : -Ovakvi projekti su značajni i jer pokazuju koliko je važno da se oko zajedničkog cilja ujedine svi akteri obrazovnog procesa u školama, resornog Ministarstva, društveno odgovornih kompanija i naročito lokalna zajednica. Ona je posebno bila motivisana da naši đaci dobiju nove kompjutere i ravnopravno sa osnovcima u gradskim sredinama usvajaju nova znanja i veštine iz oblasti računarske i internet tehnoligije.

Direktor OŠ“Momir Pucarević“ dodaje da veliku zahvalnost za angažovanost tokom ove akcije duguju i republičkom prosvetnom inspektoru Radoju Stopiću i prosvetnom savetniku Milenku Nikoliću, pedagogu Darinki Obućina, našem sugrađaninu Jovici Mandiću, svim lokalnim i mnogim drugim fejsbuk grupama, kao i Opštini Nova Varoš, koja je za opremanje i adaptaciju prostora za novi kabinet informatike iz budžeta obezbedila sredstva od oko 200.000 dinara.

Varoške novine