Pronađena bomba na pruzi u Zalugu

Na pruzi Beograd-Bar u popodnevnim satima je obustavljen saobraćaj zbog ručne bombe koja je pronađena pored pruge u naselju Zalug, nedaleko od Prijepolja. Ručna protivpešadijska defanzivna bomba pronađena pored pruge. Iz Ministarstvsva unutrašnjih poslova oglasili su se saopštenjem u kojem kažu da nema opasnosti po bezbednos ljudi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava javnost da je kod Prijepolja, pored šina na pruzi Beograd – Bar, pronađena ručna bomba. Ističemo da je netačna informacija koja se pojavila u medijima da je bomba žicom vezana za šine. Saobraćaj na ovoj železničkoj deonici je obustavljen, u toku je uviđaj i očekuje se dolazak kontradiverzione ekipe koje će ukloniti ručnu bombu. Ministarstvo ističe da nema nikakve opasnosti po ljude i objekte, kaže se u saopštenju MUP-a.

Oglasili su se saopštenjem za javnost i iz Infrastrukture železnica Srbije.

Železnički saobraćaj na deonici barske pruge između Bistrice i Prijepolja u prekidu je danas, 7. januara 2018. godine, od 15.38 sati, nakon što je čuvar pruge železničke kompanije „Infrastruktura železnice Srbije“ prilikom obilaska terena u mestu Zalug između šina uočio ručnu bombu M-75.

Rukovodstvo i stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ o ovome su odmah obavestile MUP. Specijalizovane jedinice MUP-a u izuzetno kratkom roku izašle su na lice mesta i preduzele sve potrebne bezbedonosne mere.

Železnički saobraćaj na ovoj deonici barske pruge je obustavljen, a specijalizovane jedinice MUP-a zabranile su pristup mestu na kojem je pronađena bomba.

Putnički voz broj 431, koji je iz Bistrice saobraćao ka Prijepolju, sa oko 45 putnika, odmah je zaustavljen, a zatim vraćen u železničku stanicu Bistrica. Železnička kompanija „Srbija Voz“ organizovala je prevoz putnika iz ovog voza autobusima iz Bistrice do Bijelog Polja

Železnički saobraćaj na ovoj deonici barske pruge biće obustavljen, sve dok specijalizovane stručne službe MUP-a ne završe svoj posao, , ističu iz Infrastrukture železnica Srbije.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *