Ivanjičani pobednici Božićnog turnira

Ekipa“ Beli i Laka“ sastavljena od igrača iz Ivanjice pobednik je 9. Božićnog turnira u malom fudbalu u seniorskoj konkurenciji, oni su u finalu bili bolji od domaće ekipe “Dukat Maks bet“ i slavili sa 4:0 (3:0), treće mesto pripalo je novopazarskoj ekipi „Jagnjeće pečenje kod Benka“. U konkurenciji veterana najbolja je bila ekipa „Brezovice“ iz Pljevalja dok je kod kadeta pobednički pehar pripao ekipi „Taksi Cako“.

Finalnom utakmicom između ekipa „Beli i Laka“ – „ Dukat Maks bet“, stuštena je zavesa na 9. Božićni turnir u malom Fudbalu. U odličnoj fudbalskoj predstavi, bolje su se snašli igrači iz Ivanjice i sasvim zasluženo stigli do pobede i novčane nagrade od 200 hiljada dinara. Na osnovu svega viđenog tokom tri dana trajanja turnira sa pravom možemo reći da je pobedio sport u gradu podno Zlatara. U prilog ovoj konstataciji ide i to da je finalnu utakmicu posmatralo skoro hiljadu posetilaca, dok je zbog malog kapaciteta dvorane bar još njih dve stotine ostalo ispred ulaza. Takođe, publika je aplauzom sa tribina nagradila svaki lep potez bez obzira na to da li je dolazio od strane njihovih ljubimaca ili od igrača iz suparničkog tabora.

Detalj sa finalne utakmice Božićnog turnira, foto: www.ppmedia.rs

– Jedno veliko hvala domaćinu na fenomenalnoj organizaciji i toplom prijemu. Lakše nego što smo očekivači stigli smo do pebede u finalnoj utakmici, možda je ipak prevladala naša duža klupa i veći fond kvalitetnih igrača – kaže kapiten pobednićke ekipe „Beli i Laka“ Vidan Bojović.

I iz poražene ekipe imaju samo reči hvale za organizaciju, ali ostaje žal zbog poraza u finalu.

– Izgoreli smo od želje da pred našom publikom koja nas je nosila tokom celog takmičenja stignemo do pobede. Idemo dalje nadam se do godine da ćemo uspeti da se popnemo za stepenik više – kazao je kapiten „Dukat Maks beta“ Stefan Boranijašević.

Publika je tokom finalne večeri mogla i da uživa u ženskom fudbalu. Svoje umeće i zavidno poznavanje igre sa fudbalskom loptom pokazale su igračice ŽFK „Šumadija“ iz Kragujevca i Zlatara, koje su odigrale revijalnu utakmicu i pobrale brojne aplauze publike.

Svaki dinar uložen u sport stostruko se vraća kazao je ispred lokalne samouprave koja je bila pokrovitelj turnira predsednik Skupštine Nikola Jelić.

– U našem narodu postoji verovanje da sve valja početi za Božić i božićne praznike. Pre devet godina tako je grupa entuzijasta i sportskih radnika odlučila da organizuje Božićni turnir što se sada ispostavlja kao odličan potez i hvala im na tome. Na nama ostaje da tu tradiciju održavamo i dižemo iz godine u godinu na veći nivo – istakao je Jelić.

Nade novovaroškog fudbala u društvu predsednika Skupštine Nikole Jelića, foto: www.ppmedia.rs

Iza uspešne organizacije stoji organizacioni odbor koji je mukotrpno radio kako bi sve bilo u najboljem redu kaže direktor turnira Radomir Matović.

– Veliki broj ekipa, odličan odziv publike i brojni kvalitetni igrači koji su zaigrali na turniru pokazatelj su da je ovo jedna od najboljih sportskih manifesstacija ovog karaktera u celoj zapadnoj Srbiji – zadovoljno naglašava Matović.

Tokom tri dana trajanja Božićnog turnira sve je proteklo u najboljem redu i bez ijednog incidenta.

– Svi učesnici su bili zadovoljni kako je turnir protekao i nismo imali nijednu primedbu. Potrudili smo se da pokažemo da Nova Varoš kao mali grad može da napravi neku veliku stvar kao što je to ovaj turnir – kazao je predsednik Sportskog saveza Ljubivoje Vranić.

Najbolji igrač Božićnog turnira Žarko Grbović i direktor turnira Radomir Matović, foto: www.ppmedia.rs

Laskavo priznanje namenjeno najboljem igraču turnira pripalo je Žarku Grboviću igraču Dukat Maks beta.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *