Propala još jedna prodaja Irisa

Za prodaju fabrike Industrije konfekcije, dugmadi i šnala „Iris” a.d. Prijepolje u stečaju, metodom javnog prikupljanja ponuda koju je oglasila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika nije bilo zainteresovanih kupaca saznaje PP Media. Naime rok za dostavljanje ponuda za kupovinu ovog nekadašnjeg giganta isekao je 3. oktobar u 11.45 časova.Međutim na adresu Agencije nije stigla nijedna ponuda. Naredna prodaja, u skladu sa stečajem vršiće se neposrednom pogodbom pod uslovom da se sa tim saglasi odbor poverilaca.

Procenjena vrednost “Iris-a” iznosila je 301.985.814 dinara. Najznačajniju imovinu čine proizvodno-poslovni kompleks (objekti, zalihe i oprema) na lokaciji u ulici Valterova broj 106 i prodajno-magacinski i stambeni prostor na lokaciji u ulici Sandžačkih brigada broj 3 u Prijepolju.

Inače u „IRIS-u“ je u srećnim vremena, krajem 80-tih bilo zaposleno oko 900 radnika, posle realizacije tri socijalna programa firma je privatizovana 2009. godine. Prema podacima Agencije za privatizaciju, ovo preduzeće tada je prodato za 22.245.000 dinara Goranu Tomašević kontraverznom biznismenu kupacu više preduzeća u Srbiji koja su doživela istu propasti kao i „Iris“. Međutim, kako Tomašević nije ispoštovao svoje ugovorne obaveze prema državi i zaposlenima privatizacija je poništena i firma je otišla u stečaj.
PP Media