Prva sednica novog saziva Opštinskog veća u Prijepolju – sledi raspisivanje konkursa za sufinansiranje medija

Prijepolje – Na prvoj sednici Opštinskog veća u Prijepolju razmotreni su infrastrukturni projekti sa kojima će lokalna samouprava konkurisati kod Ministra bez potrfelja zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj. Kao prioritetan izdvojen je projekat parternog uređenja stambenog bloka „Stadion”, čija procenjena vrednost iznosi 64 miliona dinara.

Foto: A.Rovčanin

Veće je donelo odluku da se raspiše konkurs iz oblasti javnog informisanja i za te namene iz budžeta je opredeljeno 11 miliona dinara. Na sednici nije doneta odluka, koji od većnika će biti posebno zadužen za određene resore, već će to biti naknadno učinjeno.

-U prethodnom sazivu koji je trajao osam i po meseci, imali smo nekako ubrzano opštinsko veće. To znači da smo imali dosta sednica i dosta se odluka donelo i u narednom periodu ništa manje neće biti. Savki opštinski većnik pored oblasti za koju će biti zadužen biće zadužen i za određeni broj projekata i gledaćemo da se na nedeljnom nivou sastajemo, kako bismo videli dokle je koji projekat stigao kako bi se oni završavali, a mi da apliciramo za nove, ako sredstvima nisu predviđena na lokalnom nivou – rekao je predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić, foto: A.Rovčanin

Inače, procenjena vrednost projekta parternog uređenja stambenog bloka „Stadion” iznosi 64 miliona.

PP Media i GZS