Prvi sneg ostavio bez struje stanovnike prijepoljskih sela

Sneg koji od noćas pada na podruciju opština Prijepolje, Nova Varoš i Priboj za sada ne zadaje velike poteškoće putarima tako da su svi putni pravci prohodni.
U Novoj Varoši snega ima 10 do 15 centimetara prema rečima direktora Direkcije za izgradnju Miroljuba Šaponjića, svi opštinski putevi i ulice su pročišćeni, a jedino problema ima u čišćenju državnog puta Nova Varoš – Ivanjica preko Kokinog Broda, Jasenova i Bele Reke ali i taj put je prohodan i saobraćaj sve odvija uz obaveznu zimsku opremu. Za ovaj putni pravac zadužena je mehanizacija Puteva iz Užica, dodao je Šaponjić.
Kako smo saznali iz Elektrodistribucije Nova Varoš, za sada nema problema u snabdevanju električnom enegrijom, bez obzira na sneg koji pada elektro mreža za sada izdržava.
Poteškoća u snabdevanju električnom energijom ima na područiju opštine Prijepolje, kako nam je rekao dežurni električar Elektordistribucije u Prijepolju Marković Jordan. On je istakao da problema u snabdevanju električnom energijom imaju stanovnici seoskih područja Skokuća, Hrta i Gordića. Ne radi se o ozbiljnijim kvarovima i očekuje se da će tokom dana oni biti otklonjeni, dodao je Marković.
PP Media