Pukao asfalt na putu prema Oborcima, nadzor traži „krivca“

Prijepolje – Nakon negodovanja građana na društvenim mrežama, da je put koji vodi od Ivanja prema Oborcima, u dužini od 80 metara, oštećen samo dvadesetak dana nakon što je asfaltiran, opštinsko rukovodstvo u prisustvu nadzornog organa obišlo je ovu trasu.

Foto: A.Rovčanin

Predsednik opštine Drago Popadić, kaže da su primedbe meštana opravdane, te da je izvođač radova posao počeo bez prisustva investitora i nadzora. On sumnja u kvalitet izvedenog posla i najavljuje detaljnu proveru izvedenih radova.

– Od početka asfaltiranja nadzorni organ je imao primedbe, koje su evidentirane u knjigama. Zatražili smo da se izvrši kernovanje na nekoliko mesta, kako bi smo utvrdili tačnu debljinu asfalta i kvalitet ugrađenog materijala. Na ovoj deonici je bilo u planu da se asfaltira 105 metara, međutim u dogovoru sa nadzorom zbog kamiona koji prolaze ovom trasom dogovorili smo se da se poveća debljina asfalta sa 6 na 8 centimetara, a da se dužina smanji na 80 metara – navodi Popadić.

Na putu su evidentirana oštećenja na nekoliko mesta, a šta je razlog zbog kojeg je pukla tek asfaltirana saobraćajnica biće poznato nakon što se izvrše analize. Za sanaciju ove deonice puta iz lokalnog budžeta izdvojeno je 700 hiljada dinara.

Predsednik opštine apelovao je na sve izvođače koji vrše asfaltiranje puteva da poprave kvalitet radova, u suprotnom najavljuje da će preduzeti sve zakonom dozvoljene mere kako bi izvođači ispoštovali ugovorom preuzete obaveze.

PP Media