Puni kreveti na Zlataru tokom praznika

Zlatar – Mit da su samo zimske destinacije, poslednjih godina razbijaju planine sa samog zapada Srbije, a sa netaknutom prirodom i raskošnom ponudom koja zadovoljava sva čula prednjači Zlatar. U prilog tome govori podatak da su skoro svi smeštajni kapaciteti za vaskršnje praznike bili mesecima unapred popunjeni i da se, uprkos povećanju registrovanih ugostiteljskih smeštaja tražio krevet više.

Pred Vaskrs ugostitelji na Zlataru zadovoljno trljaju ruke, foto: PP Media Prijepolje

– Sve je više onih koji žele da otkrivaju neistražene predele Zlatara i okoline, ali i da uživaju u lokalitetima koji su istaknuti na turističkoj mapi Srbije. Neko od tri jezera u okolini Zlatara, vidikovci, šume i uređene staze za šetnju, posmatranje uvačkih meandara u društvu beloglavih supova, kao i ukusni specijaliteti novovaroskog kraja tek su neki od razloga zbog kojih se ljubitelji putovanja odlučuju da dođu baš na zlatnu planinu – kaže ispred “Zlatarskih čardaka” Mira Šaponjić.

Smeštajni kapaciteti se u skladu sa interesovanjem uvećavaju i ponuda je raznolika, pa se tako po veoma povoljnim cenama može boraviti u luksuzno opremljenim brvnarama, koje na najverniji način dočaravaju planinski ambijent.

Tursti pred Vaskrs stigli na Zlatar, foto: PP Media Prijepolje

Iako novi pod zlatarskim nebom, “Zlatarski čardaci” su već pridobili simpatije turista, ali i turističkih blogera i novinara, jer boraveći u njima imaju pregled na najlepše prirodne predele Zlatara, a uređene su udobno i moderno, te zadovoljavaju sve potrebe za komforom.

– Četiri objekta, tipičnog planinskog izgleda, mogu se iznajmiti već od 50 eur po danu, a budući da su u samom centru turističkog mesta, svi atraktivni turisticki lokaliteti su podjednako blizu i lako dostupni. Rezervišite na vreme svoj smeštaj na Zlataru u Zlatarskim čardacima i proverite zašto se ovde samo jednom dolazi kao gost, a svaki sledeci put kao prijatelji – kaže Mira.

Netaknuta priroda magnet za turiste, foto: PP Media Prijepolje

Iz Turističke organizacije Zlatar navode da su skoro svi smeštajni kapaciteti tokom vaskšnjih praznika popunjeni i da slobodnog mesta na ovoj planini godovo da nema.

– Zainteresovanost za predstojeće vaskršnje praznike je velika, oni koji vole našu planinu zakupili su apartmane za gotovo sve dane praznika, jer je ova planina pun pogodak za porodičan odmor, a svaki dan na Zlataru može biti ispunjen drugim sadržajem. Ono što nam ide u prilog svakako jeste i najava lepog vremena pa će u narednom periodu Zlatar, pored Zlatibora biti centar turizma u ovom delu Srbije – kazao je direktor TO Zlatar Branko Pucarević.

Zlatar je poznat kao planina koja je prihvatljiva za svačiji džep, tako da turisti uz malo novca mogu dobiti znatno više sadržaja u odnostu na ostale turističke centre u Srbiji.

PP Media