Sportskom savezu smanjena sredstva za 1,5 miliona dinara

Prijepolje – Sportskom savezu smanjena su sredstva za 1,5 miliona dinara u odnosu na lane, namenjena za realizaciju godišnjeg programa u oblasti sporta u 2023. godini. Novac koji je Komisija opredelila, ovom sportskom udruženju, neće biti isplaćen sve dok Sportski savez ne vrati u opštinsku kasu skoro pola miliona dinara koje je neosnovano potrošio u prošloj godini, kazao je predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

Foto: PP Media

Kako bi prevazišla nedaće i previranja u Sportskom savezu, i izbegla plaćanje milionskih dugova, koje je ovo sportsko udruženje načinilo u periodu od 2016. do 2020. godine, lokalna smaouprava uz pomoć dela sportskih klubova formirala je pre tri godine novi Sportski savez 2020. On je trebalo je da bude, svojevrstan servis klubovima i potpora svim sportistima, što je tokom prve dve godini od osnivanja i bio.

Međutim, probemi u novoformiranom Sportskom savezu nastali su polovinom prošle godine, kada je Komisija za kontrolu utroška novca, pre prebacivanja druge tranše para, ustanovila propuste zbog kojih je stopirana isplata opštinskog dinara, i Sportskom savezu naloženo da vrati nešto manje od pola miliona dinara u opštinsku kasu.

Predsednik opštine Drago Popadić ističe da se dug prema opštini mora platiti, ali i da će opština učiniti sve da spasi Sportski savez.

– Mi moramo pomoći Sportskom savezu i spasiti ga. Preko njega mi možemo pomoći svim prijepoljskim sportistima. Samo sa jakim Sportskim savezom možemo imati i jake klubove – smatra Popadić.

Ipak, javnosti još uvek nije poznato iz kojih izvora će Sportski savez namiriti dug prema opštini, kao i ostale obaveze koje se gomilaju još od prošlog leta. Među sportskim radnicima provejava informacija, da će dugovanje koje Sportski savez ima, pasti na pleća prijepoljskih sportskih klubova, kojima će biti nametnuta globa da od “sportskog dinara” koji dobiju od Opštine, izdvoje 80 hiljada dinara za Sportski savez.

Još uvek nije poznato, da li će ovaj predlog, ukoliko se ispostavi da je tačan, naići na blagoslov klubova koji jedna sastavljaju kraj sa krajem i od sponzora krpe novac da bi takmičenja priveli kraju.

PP Media