Put za Seljašnicu “pojeo” investicije u Prijepolju, da li se radovi izvode bez građevinske dozvole?

Prijepolje – O nagomilanim problemima koji muče žitelje Prijepolja u gotovo svim segmentima društva tokom minule tri godine i neodgovornom ponašanju vlasti koja zloupotrebljava budžetska sredstava za lične interese, na konferenciji za novinare govorio je prvi čovek Sandžačke demokratske partije u gradu na Limu Esad Hodžić. On je naveo i da su privredne aktivnosti ravne nuli, da je sport u haosu te da to doprinosi odlivu sve većeg broja mladih i školovanih ljudi iz Prijepolja.

Da li se put ka Seljašnici od 2 miliona evra radi bez dozvole? Foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Već dve godine novac namenjen za investicije u Prijepolju usmerava se samo na jednu stranu a to je za put Kolovrat – Seljašnica – Slano blato, zbog toga sve ostale investicije u gradu stoje. Do sada na izgradnju ovog putnog pravca utrošeno je gotovo 240 miliona dinara. Sa druge strane, Hodžić je naveo, da devastirani putevi u seoskim mesnim zajednicama, zadaju velike nedaće poljoprivrednim proizvođačima, naročito u jeku berbe malina. Tako će neka bolja vremena morati da sačekaju građani Kosatice, Drenove, Džurova, Balića, Komarana i drugih udaljenih seoskih mesnih zajednica da bi se sanirali putevi koji vode ka njihovim kućama.

– Za igradnju puta za Seljašnicu do sada je utrošeno više od 238 miliona dinara, od čega je 213 miliona za put, a ostatak za uređenje trga. Zašto tolika sredstva samo za jedno naselje – upitao je predsednik Opštinskog odbora Sandžačke demokratske partije Esad Hodžić.

Esad Hodžić predsednik OO SDP Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

On tvrdi i da ne postoji građevinska dozvola za izgradnju puta ka Seljašnici.

– Tražio sam pre mesec dana od opštinske uprave da mi dostave informaciju da li je izdata građevinska dozvola. Naravno da mi nisu odgovorili, ali smo mi saznali da je izdato Rešenje o sanaciji. Sanacija bilo kojeg objekta znači popravljanje tog postojećeg objekta. Za put to konkretno znači presvlačenje novog asfalta ili krpljenje nekih rupa. Ovo može da se podvede pod rekonstrukciju ili izgradnju novog puta. Po Zakonu o putevima i Zakonu o planiranju i izgradnji ovo je u najmanju ruku rekonstrukcija i moralo je da se izda rešenje o rekonstrukciji. Rekonstrukcija znači da izgrađujete potporne zidove koji su visine nekoliko metara, to su novi objekti. Ovo je slučaj za neke dalje istražne radnje – naveo je Hodžić.

On se osvrnu i na činjenicu da je građevinski inspektor naložio rušenje bolničkog lifta i uputao da li je građevinska inspekcija i u ovom slučaju izlazila na teren.

– Pitam da li je građevinska inspekcija izlazila na teren i da li je proveravala šta se to gore radi? Da li će opet doći do naknadnih radova? Da li su bili ažurni tako kao što su u Bolnici naložili  rušenje lifta, koji znamo šta znači za sve građane opštine Prijepolje i šire – upitao je Esad.

SDP više neće podnositi krivične prijave za nezakonite radnje koje čini vlast. Hodžić smatra da tužilaštvo iz medija može saznati za sve što se radi suprotno zakonu i za to preduzeti odgovarajuće radnje.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *