Rade Veruović: Nova Srbija u Prijepolju više ne postoji

Nova Srbija, prema rečima bivših članova Opštinskog odbora te stranke, više ne postoji u ovom gradu,a potpredsednik OO i jedan od osnivača NS u Prijepolju, Rade Veruović, definitivno je napustio Odbor u kojem je, tvrdi Veruović, „Milan Gačević samozvani predsednik jer izbora u OO nije bilo više od šet godina.”
,,Milan Gačević uništio je tu stranku iz ličnih interesa i svi preostali članovi su ustvari porodica Gačević, Milan i njegova kćerka. Ja odgovorno tvrdim da šest godina nije bilo nikakvih izbora, i on je samozvani predsednik. Ćutali smo jer je stalno kukao kako je u finansijskim problemima, ali to je sada sve otišlo predaleko. Zaigrao se i radi šta hoće, to više ne može da se toleriše. Zbog toga smo ja i još mnogi članovi napustili stranku jer ona služi samo Gačevićima interesima. Ne želim da učestvujem u manipulacijama naroda kome je dosta svega“ – navodi Rade Veruović, jedan od osnivača NS u Prijepolju i potpredsednik Opštinskog odbora.

Rasulo prijepoljskom Opštinskom odboru Nove Srbije


Ja kao dugogodišnji medicinski radnik imam razumevanja za frustracije Milana Gačevića koje se u poslednje vreme manifestujukroz napade na mene ali i na koaliciona partnere u lokalnoj vlasti. Frustracije nastale usled osipanja odbora, kao i zbog toga što je Novu Srbiju napustila većina članstva, a Gačević i u takvom odboru gde su od preostala tri člana dva on i njegova kćerka, muči muku da obezbedi većinu za njegove nepromišljene političke poteze. Gačević ne zna na koji način da opravda potpunu nesposobnost u obavljanju funkcije koja mu je u opštinskom veću poverena, pa zbog toga svakodnevno izlazi u javnost sa napadima na koalicione partnere a ovoga puta to pokušava i preko mene, kaže se u izjavi koju je medijima dostavio Rade Veurović sada već bivši potpredsednik Nove Srbije.
Ono što je činjenica jeste da Nova Srbija u Prijepolju slovi prema mišljenju analitičara za “kombi stranku”porodice Gačević, koja nema duži niz godina svoju stranačku prostoriju. Nedavno se Gačević hlavio medijima kako brojni smpatizeri prilaze ovoj stranci, posebno ističući da se radi o pristalicama bošnjačke nacionalnosti. Međutim umesto najavljivanih imena od strane Gačevića, sada već bivši potpredsednik Opštinskog odbora u Prijepolju, Rade Veruović, otkrio je surovu realnost u kojoj se ova stranka nalazi u Prijepolju.Presednik stranke Velimir Ilić za sada se nije oglašavao u medijima povodom ovog slučaja. Gačević je nedavno izjavio da lidera potpuno podržava u politici koju vodi i distanciranju od Srpske napredne stranke, međutim po “opštinskim kuloarima” sve češće provejava priča da je to samo njegov spin kako ne bi ostao bez mesta predsednika lokalnog odbora.
PP Media