Radojković: Pokazali smo celoj Srbiji da je Oplenačka berba najbolja manifestacija, ove godine oko 200.000 posetilaca

Topola – Prethodna tri dana Topola je bila prestonica grožđa i vina. Održana je jubilarna šezdeseta Oplenačka berba koja je prema rečima organizatora okupila oko 200.000 posetilaca iz raznih krajeva Srbije ali i iz inostranstva.

„Pokazali smo celoj Srbiji , da je Oplenačka berba najbolja privredna, turistička i kulturna manifestacija. Veliki broj posetilaca, oko 200.000 je imao priliku da se uveri kakav je Topola domaćin i na koji način slavi grožđe, vino i čuva kulturnu baštinu naše Srbije. Poseban pečat samoj manifestaciji dali su i uvaženi gosti, potpredsednik vlade Republike Srbije , Miloš Vučević , predsednik skupštine Republike Srpske, Nenad Stevandić , narodni poslanici, državni sekretari , predsednici opština, mnogi važni ljudi iz sveta kulture i turizma i neizostavno, naša načelnica okruga, Bilja Stošić. Ove godine je Oplenačka berba opravdala epitet jubilarne, kako po broju posetilaca, tako i po broju učesnika na Saboru narodnog stvaralaštva“, izjavio je predsednik opštine Topola Vladimir Radojković.

On je iskazao zahvalnost svima koji su dali svoj pečat ovoj manifestaciji.

„Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u organizaciji ovako zahtevne manifestacije, na prvom mestu КUD Oplenac Topola , JКSP Topola , Turističkoj organizaciji Oplenac Topola, Кulturnom centru Topola i opštinskoj upravi. Posebnu zahvalnost dugujemo građanima Topole , koji su bili divni domaćini, svim ljudima koji su ovih dana posetili Topolu“, zaključio je Radojković.

PP Media