Bolja energija za bolju budućnost

Priboj – Projekat “Bolja energija” Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i opština Priboj 9.oktobra, su organizovali drugu radionicu u nizu, namenjenu za učenike osmog razreda pribojskih osnovnih škola,odnosno OŠ “Desanka Maksimović”,OŠ “Vuk Кaradžić” i OŠ “Branko Radičević”.

Foto: Opština Priboj

Početak nove školske godine obeležio je i početak realizacije aktivnosti tima “Bolje energije”,koji će u šest gradova i opština u Srbiji organizovati radionice na temu “Bolja energija, za bolju budućnost”.

Кroz priče i igre prilagođene njihovom uzrastu, učenici imaju priliku da usvoje i praktična znanja o tome šta predstavlja pojam čiste energije i kako se postiže bolja energetska efikasnost.

Takođe, primenom ovih novih saznanja, moći će daju svoj doprinos i da utiču na smanjivanje zagađenja a samim tim i na unapređenje zaštite životne sredine.

Prva radionica je održana u gradu Nišu,a pored Priboja,u narednom periodu planirano je da se radionice organizuju i u opštinama Pirot,Кula i Zvezdara,i gradu Užicu, gde će preko 200 osnovaca biti informisano na ovu veoma bitnu temu.

USAID-ov projekat “Bolja energija” se zahvaljuje svim opštinama, školama i učenicima, koji su prepoznali važnost ovih tema i koji se zajedno sa nama zalažu za bolju energetsku efikasnost, a samim tim i za čistiju životnu sredinu, vođeni zajedničkim motom “Doprinesi, i ne smišljaj izgovora trista, jer nam planeta mora biti zdrava i čista.”

PP Media