Raspisan konkurs za podelu subvencija poljoprivrednicima

Opština Nova Varoš ove godine će sa ukupno 6, 5 miliona dinara subvencionisati poljoprivredne proizvođače. Кrajnji rok za podnošenje dokumentacije je 22. oktobar, dok će se subvencije deliti po redosledu prijema zahteva.

Foto: A.Rovčanin

Putem konkursa za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava biće podeljeno šest miliona dinara, dok je 500 hiljada dinara opredeljeno za nabavku opreme za preradu, kao i uvođenje i sertifikaciju sistema bezbednosti i kvaliteta hrane, organskih proizvoda i proizvoda sa oznakom geografskog porekla. Pojedinačni iznos podsticaja zavisiće od broja podnetih zahteva, ali ne može biti veći od 100 hiljada dinara po domaćinstvu.

Poljoprivrednici se mogu više informisati u Odeljenju za privredu i lokalni ekonomski razvoj opštinske uprave Nova Varoš, kancelarija br. 307 ili na telefon 033/62-140, svakog radnog dana u vremenu od 8 do 15 časova.

-Zahtevi za subvencije se preuzimaju i popunjavaju prilikom predaje dokumentacije na šalteru Uslužnog centra od 08-15 časova. Prilikom predaje, svakom zahtevu će se dodeliti redni broj—kaže se u saopštenju Opštinske uprave Nova Varoš.

PP Media