Ramazanska noć u Prijepolju uz hor Đulistan iz Novog Pazara

Prijepolje – U okviru programa negovanja bošnjačke kulture i tradicije, prijepoljska publika uživala je sinoć u Ramazanskoj noći u Domu kulture. Nastupio je hor Đulistan iz Novog Pazara, a najlepše stihove bošnjačke književnosti kazivala je mlada Prijepoljka Minela Rondić. Program je imao i humanitarni karakter, umesto ulaznice posetioci su darivali dobrovoljno prilog namenjen za malu Aminu Mulaganović koja boluje od retke i teške neuro mišićne bolesti, spinalne mišićne atrofije drugog tipa.

Foto: A.Rovčanin

Program Ramazanska noć organizovan je za sve žitelje Prijepolja, nevezano za veru i naciju i to je ono što upravo krasi ovu sredinu, multikulturalnost, suživot i zajedništvo. Hor Đulistan već drugu godinu za redom, nastupa pred ovdašnjom publikom. Umetnički rukovodilac hora Aladin Imamović, naveo je da se uvek oseća neka posebna enegrija i emocije kada hor nastupa u Prijepolju.

– Prijepolje je grad gospodstva i hanumstva. Svaki put imamo neku posebnu energiju kada ovde nastupamo, što nam daje nadu da ćemo se opet družiti, kada bude Bajram ili kada budemo proslavljali neki drugi praznik vaših i naših sugrađana i komšija – istakao je Imamović.

Iz prijeposkog Doma kulture naveli su da je hor Đulistan uvek drag gost grada na Limu.

– Ovo je postala već tradicija da nam u goste tokom Ramazana dolazi hor Đulistan iz Novog Pazara. Ovaj hor prijepoljska publika voli da čuje i u njihovom izvođenju svaki put uživa. To se i večeras moglo videti – istakla je Emira Rovčanin, urednica programa na bosanskom jeziku u Domu kulture.

Sav prihod od koncerta, koji su posetioci umesto kupljene ulaznice donirali, biće uplaćen za lečenje male Amine Mulaganović koja boluje od retke mišićne bolesti.

PP Media