Rekonstrukcija glavne ulice u Starom Priboju

Priboj – Početkom oktobra počela je rekonstrukcija vodvodne mreže u Ulici 12. januar u Starom Priboju, a sve u kontekstu najavljene kompletne rekonstrukcije glavne ulice u ovom delu grada. U toku je zamena dotrajalog cevovoda, koji nikada nije menjan, i to novim, polietilenskim cevima, a tamo gde je to moguće, regulisaće se i kišna kanalizacija, kao i elektro mreža.

Radovi na sanaciji glavne ulice u Starom Priboju, foto: PP Media

Trenutno je u zahavtu deonica od Brijega do stare zgrade OŠ „Branko Radičević”, u dužini od 100 metara, a kada se ona završi, radovi će se nastaviti na drugoj deonici, slične dužine, od Brijega do Pošte, kako se u potpunosti ne bi blokirao saobraćaj u Ulici 12. januar.

U sklopu kompletne rekonstrukcije, najpre će se uraditi zamena cvovooda, a potom sledi i uređenje kolovoznog zastora i trotoara, glvne ulicie u Starom Priboju. Umesto dosadašnjeg asfalta, ulica će biti popločana behaton pločama za saobraćaj, takođe i na trotoarima će biti postavljene behaton ploče određene debljine.

Za rekonstrukciju u ovoj godini planiran je deo ulice od 200 metara i ako vremenske prilike posluže, sve bi trebalo da bude gotovo za oko mesec dana. Radove zajednički izvode dva pribojska javna preduzeća – JКP „Usluga” i JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj, dok je sredstva obezbedila opština Priboj.

Inače, u planu je rekonstrukcija kompletne Ulice 12.januar, od raskrsnice na ulasku u Stari Priboj iz pravca naselja, do skvera kod crkve u ovom delu grada, ukupne dužine oko jedan kilometar. Radovi će biti nastavljeni na proleće.

GZS i PP Media