Babić: Nijedna mesna zajednica nije nam daleko, pratićemo rad Saveta, gde se ne radi dobro, biće uvedena prinudna uprava

Prijepolje/Brodarevo – U opštinskoj upravi Prijepolje upriličen je sastanak opštinskog rukovodstva sa predsednicima prijepoljskih mesnih zajednica. Prvi čovek opštine Prijepolje Vladimir Babić zatražio je od predsednika mesnih zajednica ozbiljniji pristup radu i ukazao na probleme i propuste koji su se u prethodnim godinama dešavali, a kao najnegativniji primer apostrofirao je Mesnu zajednicu Brodarevo.

Opštinsko rukovodstvo na sastanku sa predsednicima mesnih zajednica, foto: A.Rovčanin

Loša angažovanost predsednika mesnih zajednica, nedovoljna i neredovna informisanost građana i mali broj aktivnosti na terenu problemi su koje je naveo predsednik opštine Prijepolje, Vladimir Babić.

” Sve se svodilo na to kako potrošiti pare za čišćenje snegova ili na plate koji neki predsednici Saveta dobijaju. Mi imamo skroz drugačiju viziju funkcionisanja mesnih zajednica. Prvi do kojih građani stižu ste vi, predsednici mesnih zajednica sa svojim savetima i informacije moraju biti dostupne. Bilo bi logično da pitam svakog od vas koliko imate asfaltiranih, makadamskih i zemljanih puteva. Logično bi bilo da znate broj gazdinstava u vašoj mesnoj zajednici i broj žitelja, trebali bi da znate koliko imate zasada maline, broj stočnog fonda, kome je najteži prilaz do kuće i ko je u najlošijem socijalnom položaju. To je ono što nama treba da bi mogli da odgovorimo na potrebe naših građana i na zahteve koje oni imaju “, kaže Babić i dodaje da će sastanci mesnih zajednica od sada biti javni i održani u roku od tri meseca koji je predviđen zakonom, a u suprotnom, rasformiraće se MZ.

Foto: A.Rovčanin

On se ujedno osvrnuo na izveštaj MZ Brodarevo.

” Od 13, 14 članova zapisnik je potpisalo pet ljudi. Niko se nije pitao zbog čega nema potpisa, a račun koji smo dobili ispada da MZ ima zaposleno lice, što ni jedna u Srbiji nema “, rekao je Babić i dodao da će vest o svakom zakazanom sastanku Saveta MZ biti objavljena na sajtu opštine.

” Od sada, kada predsednik MZ reši da sazove Savet, obvestiće lice zaduženo za MZ koje će odmah postaviti vest na sajt opštine. Informacije o radu Saveta MZ moraju biti jasne i dostupne “, naveo je Babić.

Predsednici mesnih zajednica ukazali su na lošu putnu infrastrukturu kao gorući problem koji se mora rešavati u narednom periodu, kao i na niskonaponsku mrežu koja se u većini mesnih zajednica nalazi takođe u lošem stanju.

GZS i PP Media