RH centar “Zlatar” dobija novog vlasnika

Specijalna bolnica za lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja “Zlatar” na istoimenoj planini dobiće pre karaja godine novog vlasnika. Prvi čovek opštine Radosav Vasiljević kazao je da je lokalna samouprava uz pomoć Nikole Selakovića generalnog sekretara predsednika Srbije pronašla investitora koji je smpreman da uloži pet miliona evra u RH centar “Zlatar”, koliko je njegova procenjena vrednost. Za nekih dvadesetak dana očekuje se raspisivanje licitacije za prodaju objekta na Zlataru od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračaka i socijalna pitanja u čijoj nadležnosti je ovaj hotel.

Nekada nosilac razvoja zdravstvenog turizma i opštine Nova Varoš RH centar “Zlatar”, zbog nagomilanih obaveza, a kasnije i ukidanja kardiologije i svih zdravstvenih usluga, ne radi više od osam godina. Uprkos mnogobrojnim najavama i pokušajima oživljavanja, ovaj objekat či je vlasnik PIO fond, raspolaže sa 17.000 metara kvadratnih korisne površine i 330 postelja, i dalje tavori i propada bez gostiju. Napori lokalne samouprave da stavi u funkciju ovaj objekat mogli bi nakon skoro jedne decenije da urode plodom. Predsednik opštine Radosav Vasiljević kaže da je zahvaljujući zalaganju lokalne samouprave, Vlade Srbije i Nikole Selakovića generalnog sekretara predsednika države investitor pronađen te da je o tome upoznao i samog predsednika države Aleksandra Vučića koji je obećao svu neophodnu pomoć kako bi objekat ponovo proradio.

– U pitanju su domaći investitori koji imaju razvijen biznis u Beogradu .Dolazili su kod nas u Novu Varoš i na Zlatar više puta, obilazili objekat i videli u kakvom se stanju nalazi. Nakon toga imali smo sastanak u Vladi Srbije na kojem je donet zaključak da zainteresovani investitor napravi biznis plan i da ga zatim predoči Vladi Srbije i PIO fondu a potom će ministarstvo na čijem se čelu nalazi Zoran Đorđević raspisati javni poziv za prodaju objekta. Sve to trebalo bi da bude gotovo početkom jula – istakao je Vasiljević.

Do pre deset godina u ovom objektu je bilo i do 70 hiljada noćenja godišnje, dok je za četiri decenije postojanja u njemu lečeno više od 100 hiljada pacijenata. Otvaranjem ovog objekta zaposlilo bi se najmanje 100 ljudi.
PP Media

One thought on “RH centar “Zlatar” dobija novog vlasnika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *