Ribari dobijaju dom na Limu

Na Potpećkom jezeru, počela je druga faza radova na izgradnji Ribarskog naselja, turističko-sportskog kompleksa namenjenog ljubiteljima prirode i ribolova. Radove vredne oko 3,5 miliona dinara finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, posao je poveren lokalnoj firmi “Vučkomont”. Ovo naselje prve goste moći će da primi već početkom jula, kada je planiran završetak izgradnje.

Reč je o montažnim konstrukcijama, a u okviru naselja izgrađeni su bungalovi, otvoreni šank, toalet sa tuševima, dva seta stolova, klupe i pečurke. Izgradnjom ovog svojevrsnog kompleksa na Potpećkom jezeru, biće obogaćena turistička ponuda Priboja, i stavljeni u upotrebu prirodni potencijali i lepote ovog kraja, a ljubiteljima ribolova i prirode ponuđen adekvatan sadržaj za okupljanje i boravak u prirodi.

– Pored postojeća četiri predviđeno je postavljanje još dva bungalova i njihovo kompletno opremanje, postavljanje dodatnog mobilijara, nabavka ribarskih čamaca i multifunkcionalnih pontona, kao i postavljanje rasvete od Ribarskog naselja do magistralnog puta – kaže za “Novosti” direktor Turističke organizacije Priboj Vladan Radović.

Ribarsko naselje na Potpećkom jezeru, foto: www.ppmedia.rs

Inače, prva faza radova koja je okončana krajem prošle godine, finansirana je takođe od strane resornog ministarstva, obuhvatila je uređenje prostora, izgradnju četiri bungalova za smeštaj i pratećeg mobilijara, kao i uređenje ribarskih staza. Sada nakon što naselje postane kompaktna celina, poslužiće kao mesto na kome će ribari i ljubitelji prirode imati sve neophodne uslove za boravak.
Izvor: Večernje novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *