Svečanim koktelom otvoreni “Limski darovi”

Prijepolje – Svečanim koktelom u prelepom ambijentu “Etno kutka”, i uručenjem zahvalnica ustanovama i sponzorima sinoć su otvoreni “Limski darovi”,  manifestacija koja je nakon trogodišnje pauze ponovo obnovljena. Manifestacija „Limski darovi“ održava se od 8. do 10. jula, a organizatorke najavljuju bogat zabavni, sportski i muzički program.

“Limski darovi” su prvi put održani 2005. godine. Organizatori su tada iskoristili obalu Lima i samu reku, kako bi napravili takmičenje u ribljoj čorbi – napravljenoj isključivo od limske ribe. Manifestacija se sastojala i od takmičenja između tašti: ko ima boljeg zeta? A obezbedili su program i za mlade sportiste, koji su svake godine mogli da igraju odbojku na pesku na memorijalnom turniru “Radomir Lale Moračanin”. To je ono što je činilo manifestaciju “Limski darovi” koja je trajala punih 10 godina na obali Lima.

Tri devojke Dragana Terzić, Dunja Ćuković i Milena Cmiljanović su imale želju da ovu manifestaciju vrate, zadržavajući tradiciju “Limskih darova”, a dodajući joj još po nešto novo.

– Nas tri smo preuzele ovu manifestaciju, znajući da je velika odgovornost i veliki posao da vratimo istoj stari sjaj. Samim tim smo imali i veći pritisak, znajući da je ovo manifestacija koju su svi voleli i kojoj su se mnogi radovali. Nismo ni slutili da će nam brojni prijatelji ovoliko olakšati organizaciju Limskih darova, svojom podrškom i voljom – kazala je organizatorka Milena Cmiljanović.

Ona se posebno zahvalila Milanu Cmiljanoviću i Esadu Čičiću i uručila im plaketu i medalju kao zahvalnost za prepuštanje manifestacije.

– Čast nam je i zadovoljstvo što smo tu i što smo u ovako velikoj organizaciji – naglasila je Milena.

Večeras će u Muzeju biti veče vina i pesme. Uporedo će se igrati mečevi u okviru turnira “Radomir Lale Moračanin”, za koji se prijavilo dvadesetak ekipa. U subotu će biti odigrane finalne utakmice i proglašeni pobednici. Istog dana, planirano je takmičenje u pravljenju riblje čorbe, a od 20 časova biće proglašen pobednik. Od 21 čas planiran je vatromet nakon čega će uslediti muzički program.

Zahvaljujući Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija manifestacija Limski darovi je dobila sredstva preko konkursa za dodelu dotacija namenjenih za projekte turizma 2021.

PP Media