Šansa za mlade pčelare

Prijepolje – U petak, 11. oktobra  u prostorijama Kancelarije za mlade održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekat „Zapošljavanje mladih iz Prijepolja u sektoru pčelarstva“. Projekat realizuje Udruženje Nova vizija u saradnji sa Društvom pčelara „Roj“ uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Projekat omogućava sticanje novih znanja i veština  o pčelarstvu  i plasmanu  meda,  upoznavanje sa novim tehnologijama, vrstama, načinima proizvodnje/prodaje, aktuelnim  modelima samozapošljavanja,  aktuelnim tržišnim  prilikama  – kroz seminare, radionice, praktičnu obuku, mentoring rad. Učesnici projekta su mladi iz prijepoljske opštine. Deset  učesnika koji uspešno završe program edukativnih seminara i praktičnu obuku za započinjanje proizvodnje u sektoru pčelarstva dobiće opremu i materijal neophodan za pokretanje pčelarske proizvodnje.  Svaki učesnik projekta koji je uspešno prošao program edukacije dobiće: 2 DB košnica sa po 2 polunastavka, sa ramovima voskom i petoramni roj (3 rama legla i 2 rama med i polen); pčelarsko odelo, pčelarske rukavice, pčelarski nož i dimilicu.

Povoljni prirodni uslovi, umerena kontinentelna klima i bogatstvo biljnog sveta pružaju odlične uslove za bavljenje pčelarstvom u Opštini Prijepolje.

PP Media