Sinoć otvoren 43. saziv Mileševske kolonije

U galerijskom prostoru Doma kulture u Prijepolju sinoć je otvorena izložba radova učesnika prošlogodišnjeg, 42. saziva Likovne kolonije Mileševa.
Svoje radove izložili su francuski slikar Loran Mari Žuber, bugarski slikari Nina Kovačeva i Valentin Stefanov, te naši umetnici Rajko Popivoda, Jelena Trajković, Katarina Alempijević, Ivana Kovalčik i Muriz Čoković.
Na otvaranju izložbe govorili su direktor Doma kulture Mirko Malešić i umetnički direktor Kolonije Goran Čpajak.Govoreći o movoj manifestaciji, koja je jedna od najstarijih ove vrste kod nas, Čpajak je posebno izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da su u završnoj fazi radovi na uređenju depoa u Domu kulture u kome će po najvišim standardima u ovoj oblasti biti sačuvano umetničko blago stvarano kroz decenije zahvaljujući ovoj Koloniji.
Otvaranjem ove izložbe zvanično je počeo rad 43. saziva Kolonije . Do kraja nedelje u Prijepolju će boraviti i stvarati Vladimir Perić, Damir Nikšić, Nevenka Stojsavljević, Draga Jovanović, Dragana Žarević, Marica Prešić Radojčić, Branimir Karanović i Svetislav Slavković Kajzer.
PP Media