SDA Sandžaka: Zalagaćemo se za razvoj Prijepolja

Stranka demokratske akcija Sandžaka ogranak u Prijepolju Opštinskoj izbornoj komisji predala je listu sa 41 odbornikom. Listu čine ugledni pojedinci sa teritorije cele opštine i svako od njih svojim radom i angažovanjem može znatno doprineti razvoju ove sredine, rečeno je na konferenciji za medije, koju je organizovala ova stranka u Prijepolju.
Pored liste koju je SDA Sandžaka predala u Prijepolju, nedavno je ova stranka predala listu za poslanike na predstojećim parlamentarnim izborima. Na toj listi našla su se imena četiri kandidata za poslanika iz Prijepolja, Eldin Jejna, Admir Mušović, Edib Kajević i Selma Džinović.
Predstavnici ogranka u Prijepolju SDA Sandžaka na konferenciji za medije prezentovali su brojne projekte koji su uspešno sprovedeni tokom mandata od 4 godine. Oni ističu da je ova stranka dala značajan doprinos tome, jer je u proteklom periodu činila vladajuću većinu u Prijepolju. Na konferenciji je predstavljen plan i program koji će ova stranka promovisati u kampanji, a to su principi koji se odnose na dalje poboljšanje bošnjačke nacionalne zajednice i razvoj i unapređenje postojećih kapaciteta u lokalnoj zajednici.
„Kada govorimo o razvoju i unapređenju postojećih kapaciteta u lokalnoj zajednici ono na šta je bitno staviti akcenat jeste ekonomija, razvoj malih i srednjih preduzeća, poljoprivreda, saobraćajna i komunala infrastruktura, obrazovanje, omladina i sport, turizam i kultura, kao i zdravstvena i socijalna zaštita. U oblasti ekonomije, odnosno razvoja malih i srednjih preduzeća, najbitnije je da loklana samouprava stvori povoljan poslovni ambijent za sve investitore, za šta ćemo se i zalagati u narednom perodu“, istakao je ispred SDA Sandžaka ogranka u Prijepolju Edib Kajević.
Iz ove stranke ističu da na predstojećim lokalnim izborima očekuju bolji rezultat nego na prošlim, jer kako kažu ovog puta imaju čime da se pohvale. Zavisno od rezultata, za formiranje naredne izvršne vlasti biće otvoreni za razgovore sa svim političkim opcijama, koje budu vodile fer i korektnu kampanju.
PP Media