SDP: Borićemo se protiv ekstremizma i kriminala, znamo da smo na dobrom putu

Prijepolje – U senci predstojećih izbora, na poslednjoj sednici Skupštine opštine Prijepolje izostala je rasprava o temama koje su bile na dnevnom redu, dok su članovi Opštinskog veća, kao i predsenik Opštine, vrlo neprimerenim političkim govorima širili mržnju i podele kod građana Prijepolja, navodi se u saopštenju OO SDP Prijepolje.

Dok je jedan član Opštinskog veća nazivao sunarodnike otpadom, drugi je branio veru od, navodnog, agresivnog ateizma. Sigurni smo da građani opštine Prijepolje nisu zaboravili Bajramske svečanosti  tokom devedesetih godina koje smo mi organizovali i sami finansirali. Tada su se krili oni koji sada o svečanostima govore, a na takozvane Bajramske akademije su počeli da dolaze kada su one postale političke promocije Stranke pravde i pomirenja i kada to plaćaju građani u astronomskim iznosima, o čemu smo se izjasnili da smo izričito protiv. U Budžetu za ovu godinu predviđeno je 900.000 dinara za tri Bajramske akademije, dve koje finansiraju preko Doma kulture i jednu preko Turističke organizacije.

Valjda su, u želji da izvuku što više novca, zaboravili da u toku godine imamo samo dva Bajrama. Smatramo da je u Budžetu opredeljen sasvim dovoljan iznos kojim se pomaže rad verskih zajednica i koje treba da organizuju svoje svetkovine  kako to priliči veri, bez politike i političkih govora.

Svesni smo da smo kost u grlu ekstremistima koji su se udružili u pljački budžetskog novca. Borićemo se i dalje protiv svakog vida ekstremizma, primitivizma i kriminala, a sve dok nas ovakvi napadaju znamo da smo na pravom putu. Pozivamo sve građane da nam se pridruže u borbi za bolje i uspešnije Prijepolje, zaključuje se u saopštenju OO SDP Prijepolje.

PP Media