SDP: Deset pitanja za prijepoljske naprednjake

Povodom nečasnog i politički neodgovornog saopštenja za javnost Srpske Napredne Stranke, a zarad istine, želimo da ukažemo na neke činjenice. Neodgovorno i nečasno je od strane predstavnika SNS-a da u medijima objavljuju nepotpisano saopštenje, ma ko da ga je sastavio, u kojem se na najgrublji način napada i tumači sudska odluka sa ciljem da se odbrani nepromišljena i nezakonita odluka o smeni načelnice opštinske uprave Hanke Hajdarević, navodi se u saopštenju za javnost iz SDP OO Prijepolje i dalje nastavlja:

Ovom prilikom pitamo onog ko je sačinio saopštenje sledeće:

1. Zašto lažno navodite da je sudija Osnovnog suda u Prijepolju koji je doneo rešenje, a koje nije po vašoj volji, u rodbinskoj vezi sa Hankom Hajdarević?

2. Zašto Opštinsko veće komunicira sa svojim građanima putem ovakvih stranačkih saopštenja?

3. Zašto sednice Veća nisu javne kako zakon nalaže i zašto je novinarima zabranjen pristup?

4. U saopštenju kažete da su članovi Veća doneli ispravnu odluku, mi vas pitamo koji su to članovi, ako je poznato da na većini održanih sednica dva člana Veća, predstavnici DPS-a i bivseg BDZ-a, ne prisustvuju tj. ne učestvuju u radu i donošenju odluka. Pitamo se čije su to odluke i u ime koga se donose?
Za ovo kao i za sve ostalo imamo dokaze tj. zapisnike sa sednica Opstinskog veća.

5. Zašto lažno navodite i stavljate na teret Hanki Hajdarević probleme u izbornom procesu 2016. godine? Trebalo bi da znate ili da se informisete, da je po odluci RIK- a zbog smanjenja troškova izbora, došlo do spajanja tj. ukrupnjavanja biračkih mesta. Pitamo vas da li je i gde ponovljeno glasanje i da li je učinjeno bilo šta slično što bi izazvalo dodatne troškove? Naravno, bilo je neregularnosti po pitanju kupovine glasova a vama je dobro poznato ko i gde je plaćao iste. Naravno, niste policiju obaveštavali vi, već je to učinila Hanka Hajdarevic u više navrata.

6. Zašto netačno i nepošteno u vašem saopštenju umanjujete rezultat tj. poverenje koje je dobila Sandzačka Demokratska Partija?
Zahvaljujući odgovornom i poštenom radu svih funkcionera, pa i Hanke Hajdarević, za SDP je glasalo 4200 građana, što je najbolji rezultat koji je ostvarila neka politička partija pojedinačno. To što ste vi izabrali sebi za partnere podobne i poslušne je nešto što debelo košta građane naše opštine.

7. Zašto tendenciozno navodite “nepotizam” u zapošljavanju optužujući Hanku za sve što jeste i nije odgovorna? U odnosu na to koliko ste vi i vaši partneri zaposlili ćerki i rođaka za samo godinu dana, malo je da je Hanka Hajdarević za 14 godina, koliko je bila načelnica, zaposlila i stotinu ljudi.
Podsetićemo vas na nacionalnu strukturu u Opštinskoj upravi na kraju 2016. godine: broj zaposlenih Srba je 52, a broj zaposlenih Bošnjaka 26. Toliko o rodbinskom zapošljavanju. Tokom 90-tih, kada je ova struktura drastično poremećena, ta pojava se nije zvala “nepotizam” ili jednonacionalno zapošljavanje.
Veoma smo ponosni na činjenicu da nikada niko za posao nije podmitio nikog ni čokoladom, a da ne govorimo o novcu, o čemu se sada vrlo često sve otvorenije govori. No, o tome ćemo u nekom drugom saopštenju.

8. Navodite dug građana po osnovu neplaćenog poreza?
Prvenstveno, to je novoformirano odjeljenje koje je oformljeno kadrovski i organizaciono na zavidnom nivou pod upravom Hanke Hajdarević. Taj iznos je ispravno obračunat i evidentiran, nije proneveren niti sakriven, a naplata duga treba da bude uz određene olakšice kao što je praksa u celoj državi. Ne vidimo razlog niti potrebu da se dug građana stavlja na teret bilo kome. Što se tiče vašeg navoda da su trenutno gužve pred šalterima zbog neblagovremenog dostavljanja rešenja, podsećamo da Hanka Hajdarević nije načelnica uprave već godinu i 6 mjeseci! Zašto ne prozovete na odgovornost šefa odjeljenja, ko god da je i iz koje god da je partije?

9. U zadnjem stavu vašeg saopštenja ushićeno konstatujete da se Hanka ne može vratiti na mesto načelnice. Pitanje je da li to ona uopšte želi? Hanka Hajdarević je navikla da radi u okruženju saradnika koji vode računa o zakonitosti rada prilikom trošenja budžeta.
Vi govorite o nepravilnom radu predhodne vlasti a mi uporno iznosimo dokaze o KRIMINALNIM radnjama i PLJAČKANJU budžeta od strane pojedinih predstavnika sadašnje vlasti.
Zbog toga, gospodo iz SNS-a, poštenije bi bilo da ste u vašem nepotpisanom saopštenju odgovorili na pitanja koja smo vam postavili javno o potrošenih 7.3 miliona dinara preko firme Global partners Plus Doo, kao i da odgovorite na pitanja koja su vam postavili novinari TV Forum o stotinama hiljada dinara potrošenih za razna čestitanja i predstavljanja koja niko od građana niti je čuo, ni vidio.

10. Pripremajte saopštenja i obrazloženja za nove sudske presude koje su dobili direktori ostalih ustanova, a koje ste nezakonito smjenili, kaže se u saopštenju za javnost SDP OO Prijepolje, koje je potpisao predsednik odbora Esad Hodžić.
PP Media