SDP: Kada će početi sa radom Vatrogasni dom u Brodarevu?

Povodom tragedije u Novom Pazaru kada su u požaru izgubile život majka i dve kćerke, Opštinski odbor Sandžačke Demokratske Partije izražava najdublje saučešće porodici i rodbini nastradalih. Ovom prilikom želimo da ukažemo na propuste, nerad i nemarnost sadašnje vlasti u našoj Opštini koji mogu dovesti do sličnih tragedija.

Lokalna samouprava je tokom 2015. godine sopstvenim sredstvima u vrednosti preko 20 miliona dinara izgradila i potpuno opremila Vatrogasni dom u Brodarevu, naselju u kojem živi oko 5000 stanovnika i koje je udaljeno 25km od Prijepolja gde se nalazi Vatrogasni vod Odeljenja za vanredne situacije. Dom je izgrađen u dogovoru sa Ministrarstvom unutrašnjih poslova koje je obavestilo tadašnje rukovodstvo Opštine Prijepolje o nameri da zaposli 12 vatrogasaca i da Vatrogasnu stanicu opremi potrebnim brojem vozila. Od dolaska nove lokalne vlasti polovinom 2016.godine nismo čuli da postoje ikakve aktivnost koje bi doprinele da se ovaj objekat pusti u upotrebu. Podsećamo da je nedavno izgoreo jedan ugostiteljski objekat nedaleko od Brodareva, na kojem bi materijalna šteta bila mnogo manja da su vatrogasci stigli pre, što je zbog velike udaljenosti Vatrogasne službe bilo nemoguće. Pitamo se koliko još objekata treba da izgori da bi se neko “dozvao pameti”?

Takođe, želimo i ovog puta da upozorimo javnost i one koji bi trebalo da brinu o zdravlju i bezbednosti svih građana, da je nesanitarna deponija Stanjevine ogromna opasnost po zdravlje ljudi, ali i potencijalna ekološka “bomba”. Brdo smeća koje se svakodnevno gomila preti da skliza u Lim u svakom momentu, jer bukvalno visi nad rekom. Ako bi se desilo tako nešto, brdo smeća bi zaustavilo Lim i došlo bi do plavljenja ne samo naselja Zalug, već bi i dobar deo Prijepolja bio poplavljen, a smeće koje bi Lim odnio došlo bi i do Beograda.

Građani Prijepolja više ništa dobro ne očekuju od ove opštinske vlasti, osim afera, međusobnih svađa i reketiranja. Ovog puta se obraćamo republičkim organima koji su do 2016. godine posećivali našu Opštinu i zajedno sa nama učestvovali u reševanju brojnih problema. Podsetićemo predstavnike Ministrarstva da smo 23.02. 2016. g. postigli saglasnost da se deponija Stanjevine u roku od mesec dana zatvori, a da se komunalni otpad odvozi na Regionalnu deponiju “Duboko”, specijalnim kamionima koje oni poseduju, pod uslovima kakvi važe za svih devet opština koje su učestvovale u izgradnji deponije. Čak je početkom marta 2016.godine državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović u izjavi za lokalnu televiziju obavestila građane o skorom zatvarnju deponije Stanjevine odvoženjem smeća u Duboko kod Užica.

Upozoravamo, tražimo i zahtevamo u ime svih građana naše Opštine da država počne da rešava bar one problem koji se tiču zdravlja i bezbednosti ljudi u Prijepolju, zaključuje je se u saopštenju za javnost Sandžačke dmeokratske partije u Prijepolju.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *