Dok Fap polako „umire“ , u Priboju organizuju konert

U organizaciji Turističke organizacije Priboj i Javne ustanove za sport i turizam Rudo, u okviru prekogranične saradnje Srbije i BiH kroz program Drina-Tara održava se Limski biatlon Priboj-Rudo-Setihovo.
Ovo je deveti put da se održava ova manifestacija. Učesnici, u čamcima za rafting, krenuće iz Priboja i limskim kanjonom stazom dugom 33 kilometra. Kraj spusta je u Setihovu (BiH), na mestu gde se Lim uliva u Višegradsko jezero.

Limski biatlon najava

Limski biatlon najava


Lim fest, muzička manifestacija koja prati Limski biatlon počela je sinoć, elektronskom muzikom koju su priredili i puštali domaći DJ-timovi. Večeras na Trgu FAP-a u Priboju, u okviru Lim festa treba da nastupe Dejan Petrović i Big Bend. U vremenu kada Priboj polako postaje “grad duhova” i kada se Fabrika automobila gasi, jako je neumesno organizovati jedan ovakav koncert. Sama organizacija koncerta kao i honorar koji će biti isplaćen Dejanu Petroviću prelazi prosečnu višegodišnju zaradu jednog stanovnika ove opštine koja je na samom rubu egzistencije.
Štrajk radnika u pribojskom Fapu

Štrajk radnika u pribojskom Fapu


U Privrednom sudu u Užicu otvoren je UPPR za FAP, a ročište s poveriocima zakazano je za 31. avgust. Od 650 zaposlenih, čak njih 636 rešilo je da napusti firmu uz otpremninu. Kako bi sve izvesnije gašenje Fapa dočekali spremni i ljude koji će ostati na ulici, bez posla, lokalni moćnici su rešili da im upriliče prigodan koncert za oproštaj, naravno sve to o trošku poreskih obveznika.
PP Media