SDP Nova Varoš: Izbori za BNV razotkrili pravo lice bivšeg muftije

Opštinski odbor Sandzačke demokratske partije u Novoj Varoši oštro je osudio optužbe Vojislava Šešelja izrečene na račun Rasima Ljajića tokom skuštinskog zasedanja u republičkom parlamentu.
U saopštenju se navodi da se Šešelj javno uključio u izbore za Bošnjačko nacionalno Veće kako bi direktno pomogao bivšem muftiji Muameru Zukorliću.

– Vidi se da je zagovornik „velike Srbije“ i ideolog politike koja je devedesetih harala, žarila i palila Bosnom, onaj koji je bio inspirator genocida nad Bošnjacima Srebrenice, nastavio specijalni rat. Rat koji ima za cilj da onemogući Bošnjacima da legitimno izberu nacionalno Vijeće. Četnički vojvoda, osuđeni ratni zločinca misli da je došao trenutak da u Sandzaku zavadi braću, rođake, komšije i prijatelje. A najgora je činjenica da nije došao sam, već ga je pozvao „bivši muftija“ navodi se u saopštenju.

Sada jasno zašto se građani srpske nacionalnosti u Srbiji upisuju u poseban birački spisak kao Bošnjaci, kao i da je jasno u čijoj će kutiji završiti njihovi glasovi.

– Ova kampanja za izbore članova BNV-a definitivno je osvetlila i razotkrila pravu ulogu bivšeg muftije. Ta uloga je vazalna, poltronska, izdajnička i podanička, u kojem mu je četnički vojvoda idealan partner i pomagač. Njihov najveći zajednički neprijatelj je Rasim Ljajić i njegovi saradnici, koji su dokazani borci za razvoj Sandžaka i bolji život svih građana. A prljave laži iznete na račun velikog i časnog čoveka, juče u Skupštini Srbije, građani Sandzaka doživljavaju kao atak na sve Bošnjake koji ne podržavaju izdajničku politiku bivšeg muftije – zaključuje se u saopštenju SDP OO Nova Varoš.
PP Media