SDP: Prvi put u istoriji Prijepolje dobilo jednonacionalnu vlast

Opštinski odbor Sandžačke demokratske partije u Prijepolju najoštrije osuđuje formiranje jednonacionalne vlasti u ovoj sandžačkoj opštini, jer kako ističu ovo je prvi put u istoriji Prijepolja da sve rukovodeće funkcije pripadnu jednom narodu, u ovom slučaju srpskom. Iz tog razloga odbornici ove stranke juče su napustili sednicu Skupštine opštine Prijepolje. Na konferenciji za novinare oni su istakli da bi to isto učinili i da se na toj sednici birala bošnjačka jednonacionalna vlast, jer to nije u duhu multietničnosti i suživota dva naroda.
Nakon formiranja vlasti u opštini Prijepolje, koju će u budućem periodu činiti široka koalicija okupljena oko SNS, zajedno sa BDZS, DPS i SDA Sandžaka, predstavnici OO SDP u Prijepolju održali su konferenciju za novinare i objasnili razlog njihovog odsustva sa jučerašnje sednice SO Prijepolje.
„Sednicu SO Prijepolje smo napustili jer nismo hteli da budemo deo formiranja jedne takve vlasti, gde će sve važne funkcije, predsednik opštine, zamenik predsednika, predsednik SO i njegov zamenik i čak pet od osam većnika biti pripadnici srpskog naroda. To je za nas sramotno, jer je ovo prvi put u istoriji Prijepolja da se tako nešto dogodi. Mi bi to isto učinili i da se u tom trenutku birala bošnjačka jednonacionalna vlast“, kazao je odbornik SDP-a Izudin Šantić.
Iz SDP-a ističu da su u periodu za dogovore oko buduće vlasti u Prijepolju čak dva puta razgovarali sa predstavnicima SNS, te da su na jednom sastanku bile podeljene i funkcije, ali da su odmah nakon toga izigrani od strane kolaicije okupljene oko SNS-a.
„Tokom pregovora za buduću vlast sa Zindovićem za dva minuta smo dogovorili sve. On nam je tada rekao da će to poslati svojoj centrali, te da će nam se uskoro javiti. Međutim, odmah nakon toga čuli smo da pregovara sa drugim strankama i na narednom sastanku bilo nam je jasno da od toga neće biti ništa“, kazao je ispred OO SDP u Prijepolju Osman Ćatić.
Sa SNS-om smo forimirali vlast 2009. godine, kada smo bez problema toj stranci ustupili mesto predsednika iako smo tada imali osam više odborničkih mandata, podsećaju iz SDP-a.
PP Media